Ugotuj książkę: ciecierzyca Sauté z greckim jogurtem
Ugotuj książkę: ciecierzyca Sauté z greckim jogurtem jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 10g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz sól i pieprz, mięta, świeżo ciecierzyca, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1019 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ciecierzyca Sauté Z Sosem Jogurtowym Greckim, Ugotuj książkę: smażony bas w paski z sałatką z tunezyjskiej ciecierzycy i sosem jogurtowym, oraz Ugotuj książkę: Gondi, pierogi z kurczakiem i ciecierzycą w bulionie.
Instrukcje
Oddziel łodygi chard od liści. Blanszować łodygi w dużej ilości wrzącej osolonej wody przez 3 minuty.
Dodać liście i kontynuować gotowanie przez 2 minuty, a następnie odcedzić wszystko. Odśwież pod zimną bieżącą wodą i wyciśnij do sucha, a następnie posiekaj grubo.
Oliwę rozgrzać w dużym, ciężkim rondlu.
Dodaj marchew i kminek i smażyć przez 5 minut na średnim ogniu.
Dodać chard i ciecierzycy i kontynuować gotowanie przez 6 protokół. Teraz dodaj czosnek, zioła, sok z cytryny i trochę soli i pieprzu.
Zdjąć z ognia i ostudzić trochę. Smak i dostosować przyprawy.
Aby podać, wymieszać jogurt, oliwę z oliwek i trochę soli i pieprzu. Ułóż warzywa na talerzach i wyłóż na wierzch jogurt.
Posypać świeżo zmielonym pieprzem i skropić większą ilością oliwy z oliwek.