Ugotuj książkę: ciasto z nasion buraka

Ugotuj książkę: ciasto z nasion buraka
Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,64 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. Jeśli masz złote rodzynki, sodę oczyszczoną, buraki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makowy Tort & Agrest Patch Cook Book Giveaway, Ugotuj książkę: zapiekanka z buraków, oraz Ugotuj książkę: zupa buraczana z fetą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F). Lekko posmaruj prostokątną patelnię (8 x 4 cale [20 x 9 cm], zmierzoną na dole i głębokość 23/4 cala [7 cm]), a następnie ułóż dno papierem do pieczenia. 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i cynamon przesiać. Ubić olej i cukier w mikserze stojącym, aż dobrze się wymieszają, następnie wymieszać w żółtkach po kolei. Buraki zetrzeć grubo i złożyć do mieszanki, następnie dodać sok z cytryny, złote rodzynki i nasiona. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
3
Mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia wsypać do mieszanki buraków i połączyć z małą prędkością.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
4
W oddzielnej czystej misce ubijamy białka aż będą lekkie i prawie sztywne. Delikatnie, ale dokładnie złożyć mieszankę buraków, używając dużej metalowej łyżki (Drewniana wybije powietrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni i piec przez pięćdziesiąt do pięćdziesięciu pięciu minut, pokrywając wierzch kawałkiem folii aluminiowej po trzydziestu minutach. Test z szaszłykiem na doneness. Ciasto powinno być wilgotne wewnątrz, ale nie lepkie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Niech ciasto odpocząć na dobre dwadzieścia minut przed obracając go z jego patelni na stojaku chłodzenia drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Aby zrobić lukier: przesiać cukier cukierniczy do miski i dodać wystarczającą ilość soku z cytryny lub wody z kwiatu pomarańczy, aby uzyskać konsystencję, w której lukier będzie spływał po wierzchu ciasta i powoli maczał po bokach (około trzech łyżeczek do herbaty), mieszając, aby usunąć grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Skropić ciasto i rozsypać makiem. Odpoczynek na chwilę przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn