Ugotuj książkę: ciasto z nasion buraka
Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,64 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. Jeśli masz złote rodzynki, sodę oczyszczoną, buraki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makowy Tort & Agrest Patch Cook Book Giveaway, Ugotuj książkę: zapiekanka z buraków, oraz Ugotuj książkę: zupa buraczana z fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180°C (350°F). Lekko posmaruj prostokątną patelnię (8 x 4 cale [20 x 9 cm], zmierzoną na dole i głębokość 23/4 cala [7 cm]), a następnie ułóż dno papierem do pieczenia.
Mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i cynamon przesiać. Ubić olej i cukier w mikserze stojącym, aż dobrze się wymieszają, następnie wymieszać w żółtkach po kolei. Buraki zetrzeć grubo i złożyć do mieszanki, następnie dodać sok z cytryny, złote rodzynki i nasiona.
Mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia wsypać do mieszanki buraków i połączyć z małą prędkością.
W oddzielnej czystej misce ubijamy białka aż będą lekkie i prawie sztywne. Delikatnie, ale dokładnie złożyć mieszankę buraków, używając dużej metalowej łyżki (Drewniana wybije powietrze).
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni i piec przez pięćdziesiąt do pięćdziesięciu pięciu minut, pokrywając wierzch kawałkiem folii aluminiowej po trzydziestu minutach. Test z szaszłykiem na doneness. Ciasto powinno być wilgotne wewnątrz, ale nie lepkie.
Niech ciasto odpocząć na dobre dwadzieścia minut przed obracając go z jego patelni na stojaku chłodzenia drutu.
Aby zrobić lukier: przesiać cukier cukierniczy do miski i dodać wystarczającą ilość soku z cytryny lub wody z kwiatu pomarańczy, aby uzyskać konsystencję, w której lukier będzie spływał po wierzchu ciasta i powoli maczał po bokach (około trzech łyżeczek do herbaty), mieszając, aby usunąć grudki.
Skropić ciasto i rozsypać makiem. Odpoczynek na chwilę przed jedzeniem.