Ugotuj książkę: ciasto ananasowe do góry nogami
Jedna porcja zawiera 437 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. Jeśli masz vanillan ekstrakt, Pan schmear, rum, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: ciasto jeżynowe do góry nogami, Ugotuj książkę: ciasto Mango z lodami Bazyliowymi, oraz Ugotuj książkę: jogurt z ananasem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
W misce miksera stojaka wyposażonego w łopatkę, połączyć masło, miód, rum, brązowy cukier i wanilię i ubić, aż będzie gładka i dobrze wymieszana.
Rozłóż 1/3 filiżanki schmear na dnie 9-calowej silikonowej patelni do pieczenia.
Posypać lekko solą. (Pozostały schmear można przechowywać w lodówce do 2 tygodni lub zamrażać do 1 miesiąca; przed użyciem doprowadzić do temperatury pokojowej.)
Odetnij górę i dół od ananasa i odetnij skórkę.
Pokrój ananasa wzdłuż na ćwiartki i odetnij rdzeń z każdej sekcji.
Każdy kawałek pokroić w plastry o grubości 1/8 cala. Począwszy od obwodu patelni, wykonaj nakładający się pierścień plastrów ananasa z zakrzywioną stroną skierowaną na zewnątrz. Zrób drugi pierścień wewnątrz pierwszego, nakładając plastry w przeciwnym kierunku, pracując w kierunku środka patelni. Zarezerwować każdy dodatkowy ananas do innego użytku.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, odstawić na bok.
Włóż masło i cukier do miski miksera stojącego wyposażonego w łopatkę i wymieszaj na małej prędkości, aby połączyć, a następnie ubijaj na średniej prędkości przez około 3 minuty, aż będzie lekki i kremowy, zatrzymując się, aby zeskrobać boki w razie potrzeby.
Dodawać jajka po kolei, ubijając, aż do włączenia pierwszego, przed dodaniem drugiego i zeskrobując boki w razie potrzeby. Beat in the milk.
Dodać mieszaninę mąki w 3 partiach, ubijając aż tylko połączone.
Wlać ciasto na patelnię i rozprowadzić na ananasie.
Piec przez 15 minut. Obracaj patelnię, aby uzyskać równomierne brązowienie i piecz przez kolejne 20 do 25 minut, aż do momentu, gdy w środku ciasta pojawi się czysty Tester ciasta lub Drewniany szaszłyk. Schłodzić ciasto na patelni na stojaku chłodzącym przez 20 do 30 minut.
Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta, odwrócić na półmisek i służyć ciepłe. (Resztki ciasta można przechowywać w temperaturze pokojowej do 2 dni.)