Ugotuj książkę: chleb z serem Boczkowo-Pimento
Ugotuj książkę: chleb z serem Boczkowo-Pimento może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 311 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mąkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 47 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: ser Pimento, Ugotuj książkę: budyń z kozim serem, oraz Ugotuj książkę: boczek tłusty majonez dla podobnych receptur.
Instrukcje
N średnia patelnia, smażyć boczek na umiarkowanym ogniu, aż ostry.
Spuścić Na Ręczniki papierowe, kruszyć, i rezerwy tłuszczu na patelni.
W małej misce, połączyć drożdże i wodę i niech dowód na około 10 protokół.
W średnim rondlu połącz 3 łyżki mąki, zarezerwowany tłuszcz boczkowy, cukier i sól, stopniowo mieszaj z mlekiem i gotuj na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż będą gęste i gładkie, około 10 minut.
Zdjąć patelnię z ognia, dodać szczypiorek, ser i pieprz, mieszać, aż ser się roztopi i lekko ostudzić.
Dodać mieszaninę drożdży do mieszanki serowej, wymieszać i stopniowo dodawać 3 szklanki mąki, ubijając mikserem elektrycznym do uzyskania gładkości i dodając wystarczającą ilość mąki, aby uzyskać twarde ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać do uzyskania gładkości i elastyczności, około 8 minut.
Umieść w naoliwionej misce, Obróć, aby pokryć powierzchnię, przykryj ręcznikiem lub plastikową folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Punch ciasto w dół, przenieść do 9 przez 5 przez 3-calowy bochenek patelni, przykryć i odstawić ponownie do podwojenia luzem, o 1 godzinę. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177°.
Posmarować wierzch bochenka roztopionym masłem i piec, aż Bochenek brzmi pusto po naciśnięciu, 35 do 40 minut. Obróć się na stojaku z drutu i ostudzić.