Ugotuj książkę: Boston "pieczone" fasola może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 53 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 13g białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz melasę, ocet jabłkowy, olej i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 23 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: Boston Cream Pie, Ugotuj książkę: Boston Butt gotowany jak szynka, oraz Ugotuj książkę: fasola Szechuańska dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W kuchence umieścić fasolę, liście laurowe, wodę i 1 łyżkę oleju. Zablokuj pokrywę na miejscu i nad wysokim ciepłem doprowadzaj do wysokiego ciśnienia. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać wysokie ciśnienie i gotuj przez 15 minut. Zmniejsz ciśnienie, umieszczając kuchenkę pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Zdejmij pokrywę, odchylając ją od siebie, aby umożliwić ucieczkę pary.
3
Odcedzić fasolę, zastrzegając płyn. Odstawić fasolę i 2 szklanki płynu do kuchenki. Wyrzucić pozostałą ciecz lub zarezerwować ją do przygotowania następnej zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
4
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Podsmażyć cebulę i czosnek, aż cebula zacznie brązowieć na brzegach, 3 do 4 protokół. Wymieszać melasę, musztardę, pastę pomidorową, goździki i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Papier Ryżowy
4 Szklanki Mąki Pszennej
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6
Wlać mieszaninę na wierzch fasoli. Nie mieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
7
Zablokuj pokrywę na miejscu i nad wysokim ciepłem wróć do wysokiego ciśnienia. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać wysokie ciśnienie i gotuj przez dodatkowe 10 minut.
8
Zdejmij pokrywę, odchylając ją od siebie, aby umożliwić ucieczkę pary. Jeśli fasola nie jest miękka, wymień (ale nie blokuj) pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu, aż skończysz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
9
Przed podaniem usuń goździki, liście laurowe i laski cynamonu. Mieszanka zgęstnieje na stojąco, ale jeśli chcesz zagęścić go natychmiast, przecier niektóre z fasoli i wymieszać puree z powrotem. Wymieszać z octem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych