Ugotuj książkę: Albóndigas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: Albóndigas spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.61 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, pomidory, obfita mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej słonecznikowy można śledzić to danie główne z Chleb bananowy nr 7 jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: "prawie bezmięsne" Albondigas, Ugotuj książkę: PBJ, oraz Ugotuj książkę: ziarno-Ola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do miski włożyć wołowinę, pietruszkę, czosnek, jajko, bułkę tartą, Wino i szczyptę soli i dobrze wymieszać. Uformuj mieszaninę w małe kulki, tocząc je między dłońmi. Lekko posmarować klopsiki w mące.
Rozgrzać olej na patelni lub patelni.
Dodać klopsiki, w partiach, i gotować na średnim ogniu, obracając często, aż złoty kolor na całym. Za pomocą szczelinowej łyżki przenieś klopsiki na patelnię, układając je w jedną warstwę.
Aby sos, rozgrzać olej w innej patelni.
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 protokół.
Dodaj pomidora i gotuj, mieszając od czasu do czasu i rozbijając go z boku łyżki, przez 6-8 minut. Wymieszać 2 szklanki wody i doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić sos do wrzenia, lekko ostudzić, a następnie przepuścić go przez młynek spożywczy lub proces w robocie kuchennym.
Polać sosem klopsiki. Nitki szafranu zmiażdżyć w moździerzu, następnie wymieszać w 1/3 szklanki wody i wlać mieszaninę do patelni. Pulpety dusić w sosie przez 15-20 minut, następnie podawać.
Uwaga: można również zrobić klopsiki z mielonej cielęciny lub mieszanki mielonej wołowiny i wieprzowiny. Pulpety cielęce dusić tylko przez 10 minut.