Ugotuj książkę: pieczona polędwica wołowa z sosem maślanym z czerwonego wina

Ugotuj książkę: pieczona polędwica wołowa z sosem maślanym z czerwonego wina
Need a danie główne bezglutenowe? Gotuj książkę: pieczona polędwica wołowa z sosem maślanym z czerwonego wina może być świetnym przepisem na wypróbowanie. Na 12,43 zł / porcja, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 70g białka, 136g tłuszczu, oraz w sumie 1561 kalorii. Ten przepis służy 6. 179 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka octu winnego, szalotki, gałązek tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Ugotuj książkę: Carpaccio z polędwicy wołowej z tymiankiem, Ugotuj książkę: polędwica wołowa z Roladkami chrzanu i rukoli, oraz Pieczona polędwica wołowa z sosem rozmarynowym, czekoladowym i winnym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Gotować czerwone wino, ocet, szalotka, pieprz i tymianek w rondlu na dużym ogniu, aż zredukowane do 1/2 szklanki, o 10 protokół. Odłóż na bok redukcję wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
RedukcjaRedukcja
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Polędwiczki obficie przyprawiamy ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
4
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu. Ostrożnie dodaj polędwicę do patelni, a następnie przenieś patelnię do piekarnika i piecz polędwicę, obracając co 5 minut, przez 15 do 20 minut lub aż termometr do mięsa zarejestruje 49° dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Podczas pieczenia polędwicy Zakończ SOS stopniowo ubijając zimne masło do ciepłego sosu, aż do całkowitego zemulgowania. Przecedzić sos przez sito o drobnych oczkach do małego rondla. Doprawić sos do smaku solą iprzygotować; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Wyjmij pieczoną polędwicę z piekarnika i pozostaw na co najmniej 5 minut (mięso będzie nadal gotować w tym czasie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Przenieś wypoczętą polędwicę na deskę do krojenia i pokrój ją w poprzek. Ułóż pokrojoną polędwicę na dużym talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Do sosu maślanego wlać dowolny sok z patelni i podawać natychmiast z polędwicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn