Ugotuj książkę: Klasyczne ciasteczka cukrowe
Gotuj książkę: Klasyczne ciasteczka cukrowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 40. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś żółtka jaj, niebieloną mąkę, plus 2 łyżki cukru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ugotuj książkę: Klasyczny szpinak śmietankowy, Gotuj książkę: neo-klasyczny Croque Monsieur, oraz Gotuj książkę: Classic Buffalo Wings dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mąkę, 3/4 szklanki cukru i sól w misce miksera stojącego i ubijaj na małej prędkości przez 15 sekund, aby wymieszać składniki. Można również użyć miksera ręcznego i średniej miski, choć może to potrwać trochę dłużej, aby osiągnąć te same wyniki.
Dodać masło i wymieszać na niskim, aż masło jest podzielone na małe kawałki, 2 do 3 protokół. Włączyć mikser na średnio-niski i mieszać, aż mieszanina utworzy małe grudki o wielkości grochu, 2 do 3 minut dłużej.
W małej misce ubić żółtka i wanilię.
Dodać mieszaninę jaj do mieszaniny masła i miksować na średnim poziomie, aż ciasto połączy się, tworząc kilka dużych grudek. Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i wyrabiać kilka razy, aby je połączyć. Podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę na dysk o grubości około 1/2 cala. Owiń dyski w plastik i przechowywać w lodówce przez około 30 minut, lub do zimna, ale nadal giętkie.
Umieść jeden dysk ciasta między dwoma arkuszami pergaminu lub papieru woskowanego i zwiń o grubości 1/8 cala. Jeśli ciasto pęknie, gdy zaczniesz się wałkować, może być zbyt zimne,
Odstawić na 10 minut, a następnie spróbować ponownie-to ciasto bułki najłatwiej, gdy jest w chłodnej temperaturze pokojowej. Reklamy toczą się, pergamin będzie marszczyć, zwłaszcza na dole. Gdy tak się stanie, oderwać górną pergaminu, wygładzić wszelkie zmarszczki, i umieścić go z powrotem na ciasto. Odwróć ciasto i powtórz z papierem po drugiej stronie. Może być to konieczne kilka razy podczas procesu walcowania.
Uwaga: ciasto można również rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej, ale pamiętaj, aby zmyć i nadmiar mąki z góry i dołu ciasta przed schłodzeniem i pieczeniem (metoda pergaminu jest łatwiejsza i czystsza).
Wyłożyć rozwałkowane ciasto, z jeszcze dołączonym pergaminem, na blasze do pieczenia i przenieść do lodówki, aby schłodzić przez 30 minut. Powtórz z pozostałym krążkiem ciasta.
Usuń pergamin z góry i na dole jednego kawałka rozwałkowanego ciasta i umieść ciasto na powierzchni roboczej. Wyłożyć blachę do pieczenia nowym pergaminem. Użyj foremek do ciastek, aby wyciąć ciasto na pożądane kształty i przenieść do arkusza wyłożonego pergaminem, rozstaw ciastek około 1 1/2 cala od siebie. Ułóż ciasteczka na blasze z kawałkiem papieru pergaminowego między każdą warstwą. Skrawki ciasta można delikatnie ugniatać, a następnie ponownie wyrabiać, ale im bardziej są one ponownie przerabiane, tym mniej delikatne ciasteczka, więc strategicznie umieść foremki do ciastek, aby pozostawić jak najmniej skrawków. Powtórz z pozostałym arkuszem ciasta. Schłodzić wycięte kształty podczas nagrzewania piekarnika.
Rozgrzej piekarnik do 191° i umieść stojak piekarnika na środku.
Posypać ciasteczka na każdej blasze z niektórych pozostałych 2 łyżki cukru (nie można używać go wszystkie) tuż przed wejściem do piekarnika.
Piec jedną patelnię na raz, obracając arkusz około połowy, przez 10 do 13 minut, aż światło złoty kolor.
Przenieś do stojaka, aby całkowicie ostygnąć. Powtórz z pozostałymi kształtami ciasteczek. Udekoruj ciasteczka zgodnie z życzeniem lub pozostaw je proste i proste.
Wskazówki dotyczące przechowywania: ciasteczka mogą być przechowywane w szczelnym pojemniku, warstwowym między arkuszami pergaminu lub papieru woskowanego, w temperaturze pokojowej przez okres do 1 tygodnia.