Ugotuj książkę: ciasteczka z kozim serem
Przepis gotuj książkę: ciasteczka z kozim serem mogą zaspokoić Amerykański głód w okolicy 45 minut. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Mieszanka proszku do pieczenia, jajko, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ugotuj książkę: kozie sery duszki, Ugotuj książkę: Blinty z kozim serem, oraz Ugotuj książkę: ravioli z cytryną i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Upewnij się, że stelaż znajduje się na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 177 °C (350 °F). Weź trochę masła na ręczniku papierowym lub kawałku papieru woskowego i uruchom go po wewnętrznej stronie naczynia do pieczenia 9 x 13 cali (23 x 33 cm), pokrywając całość, szczególnie narożniki i krawędzie. Możesz również użyć owijarki do masła do tego zadania, ponieważ często ma masło nadal przylegające do jego wnętrza.
Umieścić trochę mąki w naczyniu do pieczenia i włączyć go w ten sposób i że, aby upewnić się, że mąka obejmuje dno i boki, pukanie go o blat, aby mąka off lepkie plamy i poruszanie się łatwo po naczyniu. (Będziesz także w stanie sprawdzić, czy masz jakieś plamki bez odrobiny masła—możesz je naprawić w tym momencie.) Stuknij naczynie do pieczenia na jednej krawędzi przed blatem, aby uzyskać całą mąkę w jednym rogu, a następnie wyrzuć nadmiar mąki.
Rozpuść całą czekoladę. Można to zrobić na jeden z kilku sposobów:ustawić podwójny kocioł z około cala (2,5 cm) wody w dolnej części na średnim ogniu. Doprowadzić wodę do gotowanego na wolnym ogniu, dodać oba rodzaje czekolady do górnej części, i zmniejszyć ogień do niskiej tak, że woda gotuje się powoli; mieszać, aż około dwóch trzecich czekolady stopi. Wyłączyć ogień, zdjąć górną część podwójnego kotła z dolnej patelni i kontynuować mieszanie na blacie, aż czekolada będzie w pełni melted.Do podobna operacja z podwójnym kotłem: średni rondel i miska do mieszania, która bezpiecznie mieści się w nim bez dotykania bulgoczącej wody. Uważaj podczas wyjmowania miski-uciekająca para może spowodować nieprzyjemne oparzenia.Umieścić oba rodzaje czekolady w dużej misce i kuchenka mikrofalowa na wysoki w 6-lub 7-sekundowych krokach, mieszając po każdym, aż czekolada jest około dwóch trzecich stopienia. Następnie wyjmij miskę z kuchenki mikrofalowej i kontynuuj mieszanie na blacie, aż cała czekolada się rozpuści.
Wymieszać 2 szklanki (455 g) mąki, proszek do pieczenia i sól w misce widelcem, aby upewnić się, że proszek do pieczenia i sól są równomiernie rozmieszczone w całej mące.
Beat masło, chèvre, i cukier w osobnej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż kremowy i lekki, może do 5 minut. Na tym etapie ledwo można przesadzić. Chcesz go lekkiego i przewiewnego, cukier w większości rozpuszczony.
Ubić w całej stopionej czekolady, zeskrobać wewnątrz miski, i ubić w całym jajku, aż w pełni włączone. Następnie ubijaj żółtka po kolei (lub wystarczająco blisko, jeśli masz je już razem w jednej małej miseczce—prawdziwym celem jest upewnienie się, że jajka zostaną całkowicie wymieszane z cieście). Wreszcie, beat w wanilii.
Zatrzymać bijaki, zeskrobać je i usunąć.
Dodaj mieszaninę mąki i złóż ją gumową łopatką lub drewnianą łyżką, obracając ją w cieście, aż nie będzie więcej kawałków nierozpuszczonej mąki. Możesz przegotować—a nawet przesadzić—mieszaninę w tym momencie, uzyskując ten gluten zbyt lepki i rozciągliwy. Gdy nie ma już białej mąki w mieszance, zeskrobać i rozprowadzić ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec do zestawu, aż wykałaczka lub tester ciasto włożone do środka brownie wychodzi z kilku wilgotnych okruchów dołączonych, o 25 protokół. Im więcej okruchów, tym lepiej będzie. Ale bez mokrego ciasta na wykałaczkę, proszę. Schłodzić ciasteczka w naczyniu do pieczenia na stojaku z drutu przez co najmniej 10 minut przed cięciem na kwadraty. Można je przechowywać między arkuszami papieru woskowego w zamykanym plastikowym pojemniku przez okres do 5 dni w temperaturze pokojowej lub do 4 miesięcy w zamrażarce.