Udon z tofu i azjatycką zielenią
Need a wegańskie danie główne? Udon z tofu i azjatyckiej zieleni może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 401 kalorii, 18g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 62 fanów. Mieszanka płatków pieprzowych, sos sojowy, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Azjatyckie warzywa i zupa z tofu, Grillowane Tofu i smażone Azjatyckie warzywa, oraz Azjatyckie grillowane Tofu z zielenią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj makaron udon zgodnie z zaleceniami etykiety. (Nie przegotuj, bo będą papkowate.)
Odcedzić, rezerwując około 1/3 szklanki wody do gotowania.
Tymczasem rozgrzać 2 łyżki oleju na średniej patelni na średnim ogniu. Pat tofu suche i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj tofu na patelni i sear aż złoty kolor, o 2 protokół na stronę. Odstawić i ogrzać.
Dodaj 1 łyżka oleju i zieleni na patelni. Gotować, podrzucać, aż po prostu zwiędnie.
Dodaj szalotki, płatki czerwonej papryki, Pozostałe 1 łyżka oleju, sos sojowy i cukier.
Dodaj zarezerwowaną wodę do gotowania; podgrzej, aby stworzyć bulion. Podziel makaron i zielenie wśród 4 miski i top z tofu.
Zdjęcia Antonis Achilleos