Udon-owinięte krewetki to moje dzieciństwo zrobić-Over
Udon-owinięte krewetki to moje dzieciństwo Do-Over jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. 31 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz sól i pieprz, olej sezamowy, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez SippitySup. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Smażone Krewetki Owinięte Udonem, Yaki Udon Z Krewetkami, oraz Zupa Udon z krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, cukier, olej sezamowy i tyle plastrów papryki chili, ile chcesz, do pokrywanego słoika; dobrze wstrząsnąć, aby połączyć. Wstrząsnąć ponownie tuż przed podaniem.Przygotować sałatkę ogórkową: ogórki podzielić na pół i pokroić w poprzek na pół-calowe półksiężyce.
Dodaj ogórki i szalotki do miski, wraz z ½ szklanki przygotowanego sosu do zanurzania; doprawić niewielką szczyptą soli i pieprzu i wrzucić do herbu. Przechowywać w lodówce co najmniej 15 minut.
Tuż przed podaniem (w przypadku użycia) posypać płatkami bonito.Przygotuj krewetki: ugotuj udon zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Dobrze spuścić.Podczas gdy udon jest jeszcze ciepły wyprostuj widelec, a następnie zwiń ten udon (około 12 makaronów) wokół każdej z krewetek. Odstawić do ostygnięcia. Skrobia "przykleja" makaron na miejscu.W międzyczasie umieść około 3 cali oleju w dużym głębokim garnku.
Rozgrzać olej do 350 stopni F. praca z 2 lub 3 Udon owinięte krewetki na raz głęboko smażyć je, aż krewetki są gotowane i Udon rumiane, o jeden i pół minuty (może Dwa).
Zwijaj je w oleju za pomocą długo trzymanej żaroodpornej łyżki szczelinowej, aby zapewnić równomierne brązowienie.
Rozłóż sałatkę ogórkową na talerzu do serwowania, posypując ją ciepłymi krewetkami owiniętymi udon.
Podawać pozostały sos do maczania na boku.Jak to: jak Ładowanie...
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.