Udka z kurczaka z pomidorami i oliwkami
Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 120 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, merlot, oliwki kalamatan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Duszone udka z kurczaka z brokułami i oliwkami, Duszone udka z kurczaka z oliwkami i ziemniakami, oraz Duszone udka z kurczaka z oliwkami i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka posypać równomiernie 1/8 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 3 do 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj czosnek i cebulę na patelnię, i smażyć 2 protokół. Wymieszać pomidory i wino; doprowadzić na wolnym ogniu. Powrót kurczaka na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 12 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Wyjąć kurczaka z patelni i ogrzać. Nadal gotować mieszankę pomidorową, odkrytą, 5 minut. Wymieszać z oliwkami, bazylią i 1/4 łyżeczki pieprzu.