Udka z kurczaka z czosnkiem i limonką
Udka z kurczaka z czosnkiem i limonką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 784 kalorie. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje 2,42 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kolendry, sok z limonki, wapna kliny, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Udka z kurczaka z czosnkiem i limonką, Key Lime Udka Z Kurczaka, oraz Grillowane Udka Z Kurczaka Z Limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce; wymieszaj w 1 łyżce soku. Mieszankę czosnkową natrzeć na kurczaka.
Umieść kurczaka na średniej patelni.
Połącz 1 łyżkę soku, bulion z kurczaka i ocet; zalej kurczaka.
Umieścić na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Owiń uchwyt patelni folią. Przykryć i piec w temperaturze 350 przez 30 minut lub aż termometr do mięsa zarejestruje 18
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Umieść patelnię na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 3 protokół). Łyżka do kurczaka.
Posypać kolendrą i podawać z limonką.