Udka z kurczaka duszone w sosie portowo-balsamicznym

Udka z kurczaka duszone w sosie portowo-balsamicznym mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 474 kalorie, 28g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Jeśli masz bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, błyskawiczną cebulę, udka z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Spróbuj Udka z kurczaka w sosie z zielonej oliwy, wiśni i Porto, Duszone udka z kurczaka w sosie z czarnej herbaty, oraz Faszerowane udka z kurczaka duszone w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować rub, połącz cebulę przez pieprz w małej misce.
Aby przygotować kurczaka, posypać udka kurczaka równomiernie 1 łyżką mieszanki rub.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; smażyć 3 minuty z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć kurczaka z patelni.
Dodaj 1 łyżeczkę oleju i cebuli; smażyć 3 protokół. Wymieszać w winie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodaj bulion, ocet i sól; doprowadzić do wrzenia. Powrót kurczaka na patelnię. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 minut.
Połączyć 1 łyżka mieszanki rub, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju, i ziemniaki; wrzucić do herbu.
Umieść ziemniaki w pojedynczej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w 425 przez 20 minut lub do miękkości; wymieszać z pietruszką.
Kurczaka podawać z ziemniakami i sosem.