Udka Kurczaka Po Tajsku
Udka z kurczaka w stylu tajskim mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,88 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 828 kalorii, 60g białka, oraz 62 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz Azjatycki sos rybny, ząbki czosnku, tajski sos chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Udka kurczaka po tajsku, Pieczone udka z kurczaka po grecku, ziemniaki i kapary, oraz Pieczone udka kurczaka po kolumbijsku (Piernas de Pollo Asadas a mi Estilo Colombiano) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze, połączyć czosnek, kolendra, sos rybny, olej roślinny, sos hoisin, kolendra, sól koszerna i pieprz; blendować na gładką. Ułóż kawałki kurczaka w dużym, płytkim naczyniu szklanym lub ceramicznym.
Zalać marynatą kurczaka i obrócić, aby dokładnie pokryć kawałki. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Rozpal grilla. Gdy węgle są pokryte jasnoszarym popiołem, popchnij je na przeciwległe strony grilla i ustaw jednorazową miskę kroplową na środku. Jeśli używasz grilla gazowego, wyłącz palniki Centralne.
Ułóż kurczaka na gorącym ruszcie nad miską ociekową i z dala od węgli, skórą w dół. Przykryć i grillować przez 40 minut lub aż skóra jest chrupiąca i mięso jest gotowane przez.
Przełożyć na talerze i podawać z tajskim sosem chili.