Tęczowe Ciasteczka
Tęczowe ciasteczka mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 48 porcji z 180 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pastę migdałową, gładki dżem morelowy, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tęczowe Ciasteczka, Tęczowe Ciasteczka, oraz Tęczowe Ciasteczka Jajeczne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Specjalny sprzęt: będziesz potrzebował trzech 9-na-12-calowych galaretek lub obramowanych blach do pieczenia, aby zrobić te warstwowe ciasteczka.
Będziesz potrzebował trzech 9-na-12-calowych galaretek lub obramowanych blach do pieczenia, aby zrobić te warstwowe ciasteczka.
Prep Patelnie: stanowisko stojaki w górnej i dolnej części piekarnika; rozgrzać do 350 stopni F. masło i mąka trzy 9-przez-12-calowe galaretki roll patelnie lub obramowane blachy do pieczenia i linii z pergaminem.
Połącz pastę migdałową i 3/4 szklanki plus 2 łyżki cukru w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek.
Wymieszać na średniej prędkości, aż mieszanina będzie w drobnym kruszy. Beat w 2 1/2 kije masła, kilka sztuk na raz, aż dobrze połączone. Ubić żółtka, po kolei, aż będą gładkie.
Przesiać 2 szklanki mąki na arkuszu pergaminu i posypać solą na wierzchu; dodać do miski miksera i ubić, aż tylko połączone.
W czystej misce ubijamy białka do uzyskania piany; podczas ubijania powoli dodajemy pozostałe 2 łyżki cukru i ubijamy do uzyskania jędrnych szczytów (lub mikserem ręcznym). Złóż około jednej trzeciej mieszaniny białka jaj do ciasta za pomocą gumowej szpatułki, a następnie delikatnie złóż resztę. Ciasto powinno być puszyste.
Pokoloruj ciasto: podziel ciasto równomiernie między 3 miseczki. Wymieszać wystarczającą ilość czerwonego barwnika spożywczego do 1 miski, aby uzyskać głęboki kolor łososia. Wymieszać tyle zielonej żywności barwiących do innej miski, aby średni zielony kolor. Pozostaw trzecią miskę bez koloru.
Przenieść ciasto do przygotowanych patelni (po jednej patelni na każdy kolor). Zanurz szpatułkę offsetową w wodzie i rozprowadź ciasto na krawędzi każdej patelni, wygładzając wierzchołki.
Piec, zmieniając pozycję patelni w połowie, aż ciasta zostaną ugotowane i zaczną brązowieć na brzegach, 8 do 10 minut.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w patelniach na stojakach z drutu.
Połowę dżemu równomiernie rozprowadzić na zielonej warstwie ciasta prawie do samego końca. Odkręć gładką warstwę ciasta, odwracając ją na inną patelnię lub deskę do krojenia; odkleić pergamin.
Ostrożnie przesuń gładką warstwę na zieloną warstwę (w razie potrzeby użyj szerokiej szpatułki przesuniętej, aby ci pomóc).
Rozłóż pozostały dżem na gładkiej warstwie. Odblokuj czerwoną warstwę ciasta i przesuń ją na gładką warstwę.
Przykryj ciasto folią i wierzch jedną z pustych patelni; umieść kilka ciężkich puszek na górze, aby zważyć warstwy. Przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Umieść deskę do krojenia na wierzchu ciasta i Odwróć, aby rozpakować ją na desce do krojenia.
Usuń pergamin z górnej części zielonej warstwy.
Przyciąć ciasto: przyciąć boki nożem, aby proste krawędzie. Spryskaj stojak z drutu sprayem do gotowania; Ustaw stojak na blasze do pieczenia. Ostrożnie wsuń ciasto na stojak, używając szerokiej szpatułki przesuniętej, aby pomóc, jeśli to konieczne.
Przykryć czekoladą: roztopić czekoladę w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą; zalać ciasto. Zanurz szpatułkę offsetową w gorącej wodzie i wygładź górę i boki.
Ustaw lekko. Zeskrobać faliste linie do czekolady widelcem; ostudzić jeszcze kilka minut, aż czekolada jest w większości zestaw, ale nadal lekko lepki.
Pokrój na kawałki: Przesuń ciasto z powrotem na deskę do krojenia. Pokrój poprzecznie na 6 pasków, a następnie pokrój każdy pasek na 8 prostokątnych kawałków. Aby uzyskać czyste krawędzie, zanurz nóż w ciepłej wodzie i przetrzyj go szmatką między cięciami. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia.
Jeśli linie w czekoladzie nie utrzymują swojego kształtu, niech czekolada Ustaw trochę dłużej i spróbuj ponownie.