Tymianek-pieczone oko okrągłe z masłem Gorgonzola
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj masło Gorgonzola z pieczonym tymiankiem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.51 za porcję. Jedna porcja zawiera 731 kalorii, 76g białka, oraz 45 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 23 minuty. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Udaj się do sklepu i podnieś oko wołowe okrągłe, masło, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki pieczone z tymiankiem i gorgonzolą, Kawa prażona żeberka pieczone z palonym czosnkiem masło Gorgonzola, oraz Pieczone Spaghetti Squash z masłem tymiankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyrzucić skórkę Gorgonzoli i w małej misce wymieszać razem ser i masło do uzyskania gładkiej konsystencji. Na arkuszu folii tworzy się masło Gorgonzola w kłodę o długości około 4 cali. Chill log, owinięte w folię, do twardego, co najmniej 1 godzinę. Masło można zrobić 1 tydzień wcześniej, a resztki można wykorzystać do innych potraw.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
W 12-calowej ciężkiej patelni (najlepiej żeliwnej) ogrzać 1 1/2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie i steki sear aż rumiane, o 2 protokół z każdej strony, przeniesienie do płytkiej patelni do pieczenia.
Gdy steki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, Topy i boki rozprowadzić musztardą i posypać tymiankiem, pieprzem i solą do smaku. Steki pieczone w środku piekarnika 8 minut na średnio rzadkie (powłoka powinna po prostu zacząć brązowieć).
Przenieść steki do deski do krojenia i odstawić około 3 minut.
Masło pokroić w cienkie plasterki.
Każdy stek przeciąć poziomo na pół. Ułóż plasterek masła między połówkami steków, a steki na wierzchu z innym kawałkiem masła.