Tyler ' s Texas Chili

Need a danie główne bezglutenowe? Teksańskie Chili Tylera może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 476 kalorii, 37g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać wapno kliny, pieprz jalapeno, queso fresco, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tyler ' s Texas Chili, 5th Annual Chili Contest: wpis # 1-Texas-Style Chili, oraz Texas Chili.
Instrukcje
W małej suchej patelni na małym ogniu dodać paprykę ancho, oregano, papryka, kolendra, kminek, i chili w proszku. Gotować, aż zaczną pachnieć, o 2 protokół.
Umieść przyprawy w młynku do przypraw lub robocie kuchennym i zmiel, aż zostaną sproszkowane. Odstawić.
Rozgrzać duży ciężki dno zapiekanki na średnim ogniu; dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i cebulę. Gotować, aż cebula są miękkie i zaczynają karmelizować, o 10 protokół. Wołowinę osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj go do garnka i gotować, często mieszając, aż rumiane ze wszystkich stron, o 10 protokół.
Dodaj 2 łyżki prażonej mieszanki przypraw, czosnek, chipotle, jalapeno, pomidory, laska cynamonu, i cukier. Doprawić solą i dobrze wymieszać.
Dodać trochę gorącej wody, aż mięso jest po prostu pokryte płynem. Powrót do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu, przykryć i gotować przez 1 1/2 godziny.
Mięso wyjąć i rozdrobnić widelcem. Odstawić do garnka, wymieszać z masą harina i gotować przez kolejne 10 minut, odsłonięte, zagęścić. Smak i dostosować przyprawy.
Podawać z queso fresco, kolendry i limonki do dekoracji.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Juve y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava]()
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.