Twaróg z marakui
Jeśli masz w pobliżu 30 minut do spędzenia w kuchni, twaróg z marakui może być spektakularnym bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 123 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 54 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz miąższ marakui, jajka, złoty cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 5%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasteczka kokosowe z twarogiem Marakujowo-owocowym, Kurczak z sosem marakui na suszonych owocach i orzechach Orzo, oraz Suflet Z Owoców Marakui Z Zupą Z Owoców Ananasa.
Instrukcje
Umieścić miąższ marakui w maszynce i whizz oddzielić nasiona od wszystkich soczystych kawałków.
Zeskrobać na sito ustawione na średnim rondlu, przepychając jak najwięcej miąższu. Zarezerwuj 2 łyżki nasion, a następnie wyrzuć resztę.
Dodać pozostałe składniki do patelni i ustawić na małym ogniu.
Ubijać, aż masło stopi się, a następnie za pomocą drewnianej łyżki stale mieszać, aż twaróg z marakui zgęstnieje do konsystencji podobnej do twarogu cytrynowego. Nie daj się skusić, aby włączyć ciepło, aby przyspieszyć proces, jak jajka będą zsiadać; upewnij się, że mieszasz tuż przy krawędzi, zbyt, jak to jest, gdzie może złapać pierwszy.
Przesiać twaróg do czystej miski, aby pozbyć się jajecznych kawałków, które mogły być zsiadłe. Wymieszać zarezerwowane nasiona i ostudzić, przed łyżką do słoików i schłodzić. Twaróg będzie przechowywać w lodówce przez tydzień. Jedz duszone na gorących tostach z masłem, crumpets lub bułeczki (zobacz podobne przepisy).