Twarożek i migdałowy chleb pszenny
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Serek i migdałowy chleb pszenny spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 299 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, mąkę, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Spróbuj Pełnoziarnisty truskawkowy Serek śmietankowy z polewą Nutella, Cynamon migdałowy ciemna czekolada Małpi chleb z serem śmietankowym mżawka, oraz Tosty Migdałowy Chleb Pełnoziarnisty dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać ciepłą wodę, brązowy cukier i drożdże; dobrze wymieszać.
Odstawić, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę, około 5 minut. Smarować oddzielną dużą miskę i odstawić.
Do mieszaniny drożdży wymieszać bitą śmietanę z serem, migdałami, mlekiem, olejem roślinnym, miodem i solą.
Przełożyć do blendera; zmiksować na kremową i gładką masę.
Powoli wymieszać mąkę uniwersalną i mieszankę twarogu razem w dużej misce; dodać mąkę pełnoziarnistą. Wymieszaj, aby uzyskać gładkie ciasto.
Obrócić ciasto na mąkę; zagniatać, aż będzie gładkie i sprężyste, około 8 minut.
Umieść ciasto w wysmarowanej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch ciasta. Przykryć miskę ręcznikiem i odstawić do podwójnej wielkości, o 45 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię na chleb o wymiarach 5x9 cali.
Ciasto rozwałkować i ponownie zagnieść na posmarowanej mąką powierzchni; uformować w bochenek.
Ciasto przekładamy na natłuszczoną patelnię.
Odstawić w ciepłym miejscu, aż do podwójnej wielkości, 45 minut.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż chleb zostanie zrobione w środku i top jest rumiane, 50 do 60 minut. Przykryj chleb folią aluminiową, jeśli podczas gotowania zrobi się zbyt ciemno.