Tuńczyk Z Pieczonym Sosem Tatarskim Jalapeño

Tuńczyk Z Pieczonym Sosem Tatarskim Jalapeño
Tuńczyk z pieczonym sosem tatarskim Jalapeño może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 471 kalorii, 40g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 6,25 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, sok z limonki, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciastka krabowe z sosem tatarskim Jalapeño-Limonka, Paszteciki z tuńczykiem i czerwoną papryką z domowym sosem tatarskim, oraz Rollo de Salmon Ahumado Con salsa Tartar Y Lentejas (Rolada z wędzonego łososia z sosem tatarskim i soczewicą) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustaw jalapeos nad palnikiem gazowym na średnim ogniu lub na blasze do pieczenia pod brojlerem. Pieczeń, obracając od czasu do czasu, aż znaki skóry na całym, 6 do 7 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Umieść chiles w papierowej torbie lub misce (przykryj plastikiem) i pozwól im na parę. Tymczasem, w małej misce, ubić majonez, szalotki, kolendra, sok z limonki i 2 Tbs. oleju roślinnego. Nożem stołowym zeskrobać zwęgloną skórę z jalapeos. Odrzuć łodygi, rdzenie i nasiona i posiekaj jalapeos drobno. Wymieszać około połowy jalapeos do sosu, doprawić do smaku solą i dodać więcej jalapeos do smaku może nie chcesz używać ich wszystkich. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania. W małej misce, połączyć kminek, 1-1 / 2 łyżeczki. sól i pieprz. Rub mieszaninę po obu stronach steków z tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Podgrzać pozostałe 2 Tbs. olej roślinny w 12-calowej, wytrzymałej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj steki z tuńczyka i podsmażyć, aż rumiane na pierwszej stronie, o 2 protokół. Flip i gotować, aż rumiane na drugiej stronie, o 2 protokół więcej (tuńczyk nadal będzie surowy w środku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Pozostaw tuńczyka na 2 minuty i bardzo ostrym nożem pokrój go w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Podawać z sosem jalapeo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1
Kalorie
1
570, tłuszcz
2
29, Kalorie Tłuszczowe
1
250, Tłuszcze Nasycone
2
4, białko
3
72, Tłuszcz Jednonienasycony
4
7, węglowodany
5
630, Cholesterol
6
155, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
3, Tłuszcz Wielonienasycony
2
7, sód

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Można spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn