Tuńczyk z mango z kuskusem Mango
Tuńczyk z mango z kuskusem Mango to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz miód, sól i pieprz, mango i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tuńczyk z mango z kuskusem, Grillowane Mango-Habanero Jerk Chicken, oraz Udka Z Kurczaka Z Grilla Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym połącz mango, szalotkę, SOS jerk, sok z limonki i miód. Proces do gładkiej i przenieść do średniej miski.
Dodaj tuńczyka i włączyć do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 3 godziny.Rozgrzej grill lub brojlery.
Wyjmij tuńczyka z marynaty, doprawić solą i pieprzem i grillować na lekko naoliwionym stojaku lub patelni brojlerów przez 1 do 1 1/2 minut na stronę, dla bardzo rzadkich, lub nieco dłużej dla średnich.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.