Tuńczyk z białą fasolą i sosem pomidorowym suszonym na słońcu

Tuńczyk z białą fasolą i sosem pomidorowym suszonym na słońcu
Tuńczyk z białą fasolą i suszonym na słońcu sosem pomidorowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 687 kalorii, 56g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.66 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz suszony na słońcu sos pomidorowy, tymianek, skórkę cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tuńczyk z białą fasolą i sosem pomidorowym suszonym na słońcu, Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, oraz Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe.

Instrukcje

1
Fasolę umieścić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć fasolę o 3 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
3
Odstawić na noc.
4
Drenaż.
5
Fasolę łączymy i gotujemy w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie po prostu miękkie, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
7
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj cebulę, marchew i seler i smażyć aż prawie miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
9
Dodać tymianek i skórkę z cytryny i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
TymianekTymianek
10
Dodać fasolę, zarezerwowane 1/2 szklanki płynu do gotowania i 2 łyżki oleju i wrzucić do ogrzania przez, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
FasolaFasola
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
11
Zdjąć z ognia. Przykryj, aby się ogrzać.
12
Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w innym ciężkim dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Tuńczyka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TuńczykTuńczyk
14
Dodaj tuńczyka na patelni i gotować do pożądanej doneness, o 3 protokół na stronę dla średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Łyżka fasoli na środku każdego z 4 talerzy, dzieląc równo między talerze. Na wierzchu każdy stek z tuńczyka. Łyżka suszonego na słońcu sosu pomidorowego nad stekami z tuńczyka i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone PomidorySuszone Pomidory
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
FasolaFasola
SOSSOS

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn