Tuńczyk z białą fasolą i sosem pomidorowym suszonym na słońcu
Tuńczyk z białą fasolą i suszonym na słońcu sosem pomidorowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 687 kalorii, 56g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.66 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz suszony na słońcu sos pomidorowy, tymianek, skórkę cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tuńczyk z białą fasolą i sosem pomidorowym suszonym na słońcu, Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, oraz Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe.
Instrukcje
Fasolę umieścić w średniej misce.
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć fasolę o 3 cale.
Fasolę łączymy i gotujemy w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie po prostu miękkie, o 1 godzinę.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew i seler i smażyć aż prawie miękkie, o 5 protokół.
Dodać tymianek i skórkę z cytryny i wymieszać 1 minutę.
Dodać fasolę, zarezerwowane 1/2 szklanki płynu do gotowania i 2 łyżki oleju i wrzucić do ogrzania przez, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia. Przykryj, aby się ogrzać.
Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w innym ciężkim dużej patelni na średnim ogniu.
Tuńczyka posypać solą i pieprzem.
Dodaj tuńczyka na patelni i gotować do pożądanej doneness, o 3 protokół na stronę dla średnich.
Łyżka fasoli na środku każdego z 4 talerzy, dzieląc równo między talerze. Na wierzchu każdy stek z tuńczyka. Łyżka suszonego na słońcu sosu pomidorowego nad stekami z tuńczyka i podawać natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.