Tuńczyk sezamowy z Edamame i Soba
Tuńczyk sezamowy z Edamame i Soba może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 476 kalorii, 49g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 6,82 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju sezamowego, kapusta Napa slaw, edamame, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Makaron Soba z Edamame i orzeszkami ziemnymi, Pikantna Soba Z Shiitakes I Edamame, oraz Makaron Soba z Shiitakes i Edamame.
Instrukcje
Makaron soba ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; dodać edamame przez ostatnie 3 minuty. Spłukać ciepłą wodą; dobrze spuścić.
Połącz 2 łyżki sosu sojowego, sok z limonki, sos chili i olej sezamowy w średniej misce.
Dodać mieszaninę soba i kolendry; zachować ciepło.
Połącz białe i czarne nasiona sezamu w płytkim naczyniu. Tuńczyka zalać sprayem do gotowania i równomiernie posypać solą. Po obu stronach każdego steka posmaruj sezamem, delikatnie naciskając, aby przylegać.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj steki na patelnię; gotować przez 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Tuńczyka pokroić cienko na ziarno.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.