Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pieprzowy tuńczyk może być świetny przepis, aby spróbować. Na 6,93 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 38g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz oliwę z oliwek, ziarna pieprzu, kapary i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest świetne. Spróbuj Tuńczyk Z Pieprzem, Filety Z Tuńczyka Z Pieprzem, oraz Steki z dębowego pieprzu z tuńczykiem z pomarańczowym majonezem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj cebulę, i smażyć 5 minut lub do miękkości. Wymieszać z czosnkiem i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
3
Dodaj wino, karczochy, i kapary; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować 5 protokół. Wymieszać pomidory i 1/4 łyżeczki soli. Przykryć i gotować około 3 protokół lub tylko do czasu pomidory zwiędną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Pomidor
Kapary
Sól
Wino
4
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki. Tymczasem rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać pozostałe 2 łyżeczki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
6
Posypać tuńczyka pieprzem i pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Sól
Tuńczyk
7
Umieść tuńczyka na patelni i gotować 2 do 4 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Podawać z karczochem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Rozkosz
9
Wlać: Chad Ellegood, dyrektor wina Tru w Chicago, poleca Cavalchina Bardolino Chiaretto lub Alma de Blanco Godello Monterrei, aby podkreślić odważne śródziemnomorskie smaki tego dania. Cavalchina to świeża róża z północno-wschodnich Włoch, która oferuje połączenie kwiatów owocowych i lekkich jagód. Alma de Blanco jest wytwarzana z winogron Godello, które pochodzą z północno-zachodniej Hiszpanii i uzupełniają jej wysoką kwasowość dojrzałymi cytrusowymi smakami.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Francis Ford Coppola Diamentowa Kolekcja Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.