Tuńczyk i pieczona czerwona papryka Pissaladière
Tunan i pieczona czerwona papryka Pissaladière jest bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 8G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz oliwki niçoise, pieprz, pieczona papryka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Podobne przepisy to 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki.
Instrukcje
Cebulę ugotować w oleju na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, często mieszając, aż będzie miękka, od 8 do 10 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są bardzo wiotki i głęboki złoty kolor, o 45 minut dłużej. Wymieszać posiekany tymianek, sól, pieprz i ostudzić.
Przykryj dużą blachę do pieczenia papierem pergaminowym i rozłóż na niej ciasto francuskie.
Piec, aż nadmuchane i złoty kolor, 18 do 20 protokół.
Rozłóż mieszankę cebuli na cieście, pozostawiając cienką granicę (polewy opróżnią ciasto).
Ułożyć pieczoną czerwoną paprykę w kratkę kwadratów na cebuli, dodać 2 oliwki do każdego kwadratu i posypać kaparami.
Piec, aż ciasto jest dobrze rumiane, 10 do 15 minut dłużej.
Posypać pełnymi liśćmi tymianku. Płatek trochę tuńczyka na każdym placu.
Tarta przesuń na desce i pokroić w kwadraty.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Opakowania ciasta francuskiego różnią się. Pepperidge Farm ' s 3-oz. opakowanie zawiera 2 arkusze; jeśli używasz, rozłóż arkusze na osobnych arkuszach do pieczenia i piecz 12 do 15 minut, a następnie podziel polewy między nimi i piecz 10 do 12 minut dłużej.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 35 dolarów za butelkę.
![Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc