Tureckie szaszłyki z Garlicky Tahini
Turecki Shish Kebabs z Garlicky Tahini jest a bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 631 kalorii, 31g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kliny cytrynowe i chlebek pita, olej roślinny, papryka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kebaby z kurczaka przyprawione po turecku z smakiem granatu i jogurtem Tahini, Kebaby z kurczaka przyprawione po turecku z smakiem granatu i jogurtem Tahini, oraz Jagnięce Szaszłyki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce połącz czosnek z 3 łyżkami oliwy z oliwek, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, suszoną miętą i oregano.
Dodać jagnięcinę, wrzucić do herbu i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do 3 godzin.
Jagnięcinę nawlecz na szaszłyki, umieszczając 1 świeży liść mięty między kawałkami mięsa. Szaszłyk na przemian kawałki cebuli i papryki i lekko posmarować oliwą z oliwek.
Rozpal grilla. Lekko posmaruj ruszt olejem roślinnym i grilluj jagnięcinę i warzywa na średnio gorącym ogniu, często obracając, aż jagnięcina będzie średnia, około 6 minut, a warzywa będą miękkie i lekko zwęglone, około 8 minut.
Niech kebaby stać na 2 minuty, a następnie podawać z czosnkiem Tahini, kliny cytrynowe i chlebek pita.