Tureckie Rissole
Tureckie Rissoles może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, mielony kminek, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Spróbuj Tureckie Rissole, Rissole Łososiowe, oraz Chicken & sweetcorn rissoles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jagnięcinę, wołowinę, sól, pieprz, kminek, paprykę i pastę pomidorową w dużej misce. Nie mieszać razem; po prostu odstawić.
Cebulę i czosnek przekładamy do blendera. Zmiksować i powoli skropić oliwą do uzyskania konsystencji pasty.
Dodać posiekaną natkę pietruszki do pasty cebulowej i miksować przez 5 sekund.
Wlać pastę cebulową do miski z mieszaniną mięsa. Delikatnie zagnieść mieszaninę czystymi rękami.
Mąkę posypać mieszanką mięsną. Rozbij jajka w małej misce; dodaj je do mieszanki mięsa i lekko ugniataj, aby połączyć.
Pozostawić mieszaninę na 5 minut, aby umożliwić rozwój smaku, a następnie lekko ugniatać jeszcze raz, aby mieć pewność, że wszystkie składniki są dobrze połączone.
Weź małą garść mięsa i umieść je w dłoni. Zamknij palce wokół mięsa, aby delikatnie uformować małe kulki, a następnie lekko naciśnij klopsik między dłońmi, aby utworzyć patty.
Umieścić na dużym talerzu. Powtarzaj ten proces, aż cała mieszanina zostanie uformowana w paszteciki, używając folii do oddzielenia warstw pasztecików. Przykryć płytkę folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej jedną godzinę.
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika na około 3 cale od źródła ciepła. Wyłóż patelnię folią aluminiową i ułóż rissole 1/2 cala od siebie na patelni. Broil rissoles 3 cale od źródła ciepła, aż do głębokiego złotego brązu po obu stronach, obracając tylko raz.