Tunezyjska Ryba Tagine
Tunezyjska ryba Tagine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 354 kalorie, 14g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz oliwę z oliwek, liście limonki kaffir, nitki szafranu wlewane w 1 1/2 łyżki ciepłej wody i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tunezyjski Tagine Warzywny, Pachnąca ryba tagine, oraz Tagine rybny z szafranem i migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzać nasiona kminku na suchej patelni przez 2-3 minuty na małym ogniu. Zmielić na proszek w moździerzu i tłukać lub w młynku do przypraw i odstawić.
Posiekać chili i pokroić w paski julienne.
Połowę oliwy umieść w jednym dużym frypanie, a połowę w patelni nieprzywierającej z pokrywką.
Włóż ziemniaki do patelni nieprzywierającej.
Dodać tumeric i smażyć, podrzucając i obracając ziemniaki.
Jednocześnie na drugiej patelni podsmażamy cebulę i seler, od czasu do czasu mieszając. Gdy cebula zaczyna mięknąć, dodać czosnek, liść limonki, chiles, kminek, papryka i szafran. Gotować przez kolejne 2-3 minuty, następnie lekko doprawić solą i pieprzem i wyłączyć ogień. Pozostaw na patelni, a ziemniaki skończą gotować.
Jak tylko ziemniaki są gotowane, doprawić steki rybne solą i pieprzem i umieścić je na wierzchu ziemniaków. Łyżka mieszanki cebuli na i wokół steków i wlać na pomidory. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, natychmiast opuść go i przykryj. Gotować delikatnie przez 7-10 minut lub aż ryba jest po prostu gotowane. Smak i sezon.
Podawać w dużej rozgrzanej misce, posypanej kolendrą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.