Tunel ciasta Penuche
Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 1,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 549 kalorii, 7G białka, oraz 32G tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 94 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz pekan, masło, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tort Tunelowy Truskawkowy, Ciasto Czekoladowe Tunelowe, oraz Tunel tortu Krówkowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję i rozgrzej piekarnik do 177°. bardzo dokładnie posmaruj ciasto i mąkę.
W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, ubij masło, brązowy cukier i cukier granulowany na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty, o 2 minuty.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat in vanilla. Stopniowo dodawać dwie szklanki cukru cukierniczego, aż do całkowitego wymieszania.
Wyjmij miskę z miksera i za pomocą drewnianej łyżki, wymieszaj mąkę, sól i orzechy pekan, aż dobrze się wymieszają. Łyżka ciasto do smarowanej i mąki patelni; rozprowadzić równomiernie. Napełnij patelnię, aż ciasto osiągnie 1 cal od góry patelni. W zależności od rozmiaru patelni bundt możesz mieć dodatkowe ciasto.
Piec, aż góra jest ustawiona i krawędzie zaczynają odciągać się od boków patelni, 45 do 50 minut. Schłodzić w pozycji pionowej w patelni na stojaku z drutu 1 1/2 godziny. Za pomocą ostrego noża delikatnie poluzuj boki ciasta z patelni. Odwróć na talerz do serwowania; ostudzić co najmniej 2 godziny.
Po ostygnięciu łyżka sosu toffi na wierzchu ciasta, pozwalając niektórym spływać po bokach. W razie potrzeby posypać wiórkami czekoladowymi. Przechowywać szczelnie przykryty.