Wlać 1 łyżkę oliwy z oliwek i dodać 2 łyżki majonezu (właściwie używam wersji dietetycznej tutaj). Dodaj również łyżeczkę grubej musztardy, dobrą szczyptę soli i pieprzu i ubijaj, aż będziesz miał gładki, kremowy dressing.Pokrój mały kawałek czerwonej cebuli. W zależności od tego, jak bardzo ci się podoba, możesz zwiększyć lub zmniejszyć ilość. Poszedłem na około 1/4 małej cebuli.Cebulę dymkę drobno posiekać. Czy nazywają się szalotki?Weź małą garść oliwek (8 do 10). Używałem tych nadziewanych pimento, ale to było głównie dla koloru, nie ma tyle smaku, myślę. Drobno pokroić.Rocket science! Otworzyć puszkę tuńczyka, odsączyć i włożyć do miski. Teraz nie mieszaj wszystkiego, zachowaj trochę tekstury.Teraz dodać wszystkie posiekane składniki i umieścić w naprawdę dobrą szczyptę suszonej bazylii, jak również. Ive używane blisko 1/2 tsp. Byłem zaskoczony, aby dowiedzieć się, jak dobrze bazylia działa z tuńczykiem.Łyżka opatrunku na górze i ostrożnie złożyć wszystko razem. Proszę, proszę, nie zamieniaj go w płynną substancję, jest tak odpychający. Wiem, że ryba musi pływać, ale czy musi być w sosie? Okaż trochę szacunku, po prostu weź kieliszek białego wina! :) Wyciśnij trochę świeżego soku z cytryny.Wolę jeść sałatkę z tuńczyka na ciepłej ciabatcie. Jak tylko wyjdzie z piekarnika kroję go, chwytam ząbek czosnku, kroję na pół i pocieram obie strony ciabatty goździkiem. To da chleb o smaku czosnkowym. Wystarczy, aby coś zmienić, ale nie wystarczy, aby być overtone.My kanapka z tuńczykiem zawsze ma w sobie ogórek, połączenie jest naprawdę świetne. Jestem pewien, że można to zrobić z sałatą, jak również, ale Ive jadłem tak wiele sałatek z tuńczyka na plastrach ogórka jako niskiej węglowodanów, że te dwa są teraz po prostu nierozerwalnie połączone ze sobą. Po prostu umieść cienkie kromki na chlebie i łyżkę sałatki z tuńczyka na wierzchu. Lubię to zakończyć kilkoma cienkimi pałeczkami zapałek ogórkowych na wierzchu.Teraz jest to bardzo, bardzo ciabattawiz sporo nadzienia. Może warto się z kimś podzielić:)