Tuńczyk z sezamem z letnią salsą

Tuńczyk z sezamem z letnią salsą
Sezamowy Tuńczyk z letnim Salsanem to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz steki z tuńczyka, sól i pieprz, proszek wasabi i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mango można śledzić to danie główne z Babeczki Paleo Mango z masłem Mango jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest super. Spróbuj Sezamowy tuńczyk & awokado z pikantnym makaronem z cukinią sezamową, Sezamowy Tuńczyk Ahi, oraz Sezam Crusted Tuńczyk dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill na średnim ogniu. Lekko ruszt olejowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Wymieszać awokado, mango, sok z limonki, mielony imbir i proszek wasabi w misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na bok, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
Proszek WasabiProszek Wasabi
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Rozłóż nasiona sezamu na dnie płytkiego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
4
Steki z tuńczyka posmarować olejem rzepakowym i zanurzyć w nasionach sezamu, równomiernie pokrywając obie strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
5
Steki z tuńczyka umieścić na przygotowanym grillu. Gotować, aż ryby zamienia nieprzezroczyste, obracając raz, o 4 protokół 1 cala grube steki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Podawać natychmiast z letnią salsą i dodatkowym wasabi na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WasabiWasabi
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia74
Magazyn