Tuńczyk Gotowany Na Parze
Tuńczyk na parze może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.29 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mielony pieprz, zieloną cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Cała Ryba Gotowana Na Parze, Ryba Tajska Na Parze, oraz Azjatycka Ryba Na Parze.
Instrukcje
Umieść steki z tuńczyka w parowarze na 1 cal wrzącej wody i przykryj. Gotować 6 do 8 minut, lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Tymczasem w średnim rondlu połącz sos sojowy, sherry, olej roślinny, zieloną cebulę, imbir, czosnek, sól i czarny pieprz. Doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć steki z tuńczyka z parowca i umieścić w naczyniu do serwowania.
Polać sosem steki z tuńczyka i podawać natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.