Trójwarstwowe Ciasto Czekoladowo-Makaronowe
Trójwarstwowe ciasto czekoladowe makaronik może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 866 kalorii, 9g białka, oraz 62 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.78 za porcję. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, cukier, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tort Potrójnie Czekoladowy, Tort Czekoladowy Trójwarstwowy, oraz Tort Czekoladowy Trójwarstwowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj 11-na-17-calową galaretkę w rolce sprayem z oleju roślinnego i ułóż dno papierem do pergaminu; spryskaj papier.
W małym rondlu doprowadzić śmietanę do wrzenia.
Wyjąć z ognia, dodać czekoladki i odstawić na 5 minut, a następnie ubijać, aż będzie gładka.
Wlać 1 szklankę czekoladowego ganache do miarki i odstawić w temperaturze pokojowej, resztę zeskrobać do miski. Przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce ganache do firmy, co najmniej 3 godziny.
W średnim rondlu przynieś 1 cal wody do nagiego gotowania na wolnym ogniu. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka i cukier w dużej misce ze średnią prędkością, aż do wymieszania. Ustaw miseczkę na gotującej się wodzie i ubijaj, aż jajka będą ciepłe w dotyku.
Usuń z ognia i beat z dużą prędkością, aż potrojone objętości, o 5 protokół. Złożyć w 3 2/3 szklanki kokosa.
Ciasto rozprowadzić na przygotowanej patelni w równomiernej warstwie.
Piec około 25 minut, lub do złotego i jędrnego.
Niech ciasto ostygnie przez 15 minut.
Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta; odwrócić go na blasze do pieczenia i oderwać pergamin. Przesuń ciasto na powierzchnię roboczą. Za pomocą ząbkowanego noża przyciąć krawędzie i pokroić ciasto na 3 prostokąty o jednakowej wielkości. Układaj warstwy i przycinaj nierówne boki nożem.
Ułóż 1 warstwę ciasta po prawej stronie na stojaku z drutu i rozłóż połową schłodzonego ganache. Przykryć drugą warstwą i pozostałym schłodzonym ganache. Wierzch z trzecią warstwą ciasta, gładka strona do góry; docisnąć delikatnie.
Wlać połowę zastrzeżonego ganache na wierzch i rozprowadzić równomiernie, pozwalając mu lekko kapać po bokach.
Wlać pozostały ganache i wygładzić górę i boki.
Przenieść ciasto na talerzu ciasta. Przechowywać w lodówce przez 15 minut, a następnie wcisnąć pozostały kokosowy na boki ciasta.
Udekoruj czekoladowymi lokami i podawaj lub, dla najlepszych rezultatów, przechowuj ciasto w lodówce przez noc.