Trzy C w pieczonym sosie z soczewicy i Chile
Trzy C w pieczonej soczewicy-Chile sos może być tylko sos szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,32 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 555 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz soczewicę, kolendrę, nasiona gorczycy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Łosoś z pieczonym sosem Chile-Mango, Pan pieczony Filet Mignon z sosem Rumowo-Czerwonym Chile, oraz Pieczone krewetki z wędzonym sosem koktajlowym Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć kapustę, marchew i kalafior w rondlu średniej wielkości.
Dodać wodę do przykrycia i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać z kurkumą i liśćmi curry. Obniżyć ciepło do średniego, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą przetargu widłowego, 12 do 15 protokół.
Podczas gotowania warzyw, rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Posypać w podzielonym grochu, soczewica, nasiona kolendry, i chiles. Pieczeń, aż rośliny strączkowe i nasiona kolei czerwonawo brązowy i chiles czernieją, 2 do 3 protokół. Używając szczelinowej łyżki, przenieś mieszankę przypraw strączkowych do słoika blendera, pozostawiając jak najwięcej oleju na patelni.
Ukraść około 2 łyżki wody do gotowania z gotujących się warzyw i wlać do małej miseczki.
Dodaj pastę z tamaryndowca i wymieszaj, aby ją rozpuścić.
Przyprawy w słoiku blendera zalać tartym płynem i dodać pomidora. Puree, skrobając wnętrze słoika w razie potrzeby, aby uzyskać ziarnistą, czerwonawo-brązową pastę.
Odcedzić warzywa w durszlaku, rezerwując 1 szklanki wody do gotowania. Następnie włóż warzywa do rondla.
Wlać zarezerwowaną wodę do gotowania do blendera i dać ostrza szybki wir, aby zmyć słoik.
Dodać do patelni umycia, posypać solą i wymieszać raz lub dwa razy.
Podgrzać olej pozostały w patelni na średnim ogniu.
Dodaj nasiona gorczycy, przykryć patelnię, i gotować, aż nasiona przestały popping (Nie w przeciwieństwie do popcornu), o 30 sekund. Wymieszaj ten obskurny olej z warzywami.
Podgrzać curry na średnim ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aby smaki się ożenić, 3 do 5 minut.
Mąkę ryżową posypać mieszaniną i szybko wymieszać. Gotować, aż curry zgęstnieje, 1 do 2 protokół.
Posypać kolendrą, i służyć.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;