Truskawkowe Ciasto Rabarbarowe
Truskawkowe ciasto rabarbarowe to bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Dzień Matki. 853 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka łodyg rabarbaru, gotowanie tapioka, przepis Pie crust, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Truskawkowe Ciasto Rabarbarowe, Najlepsze Ciasto Truskawkowo-Rabarbarowe, oraz Truskawkowe Ciasto Rabarbarowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Ułóż nadzienie: w dużej misce delikatnie połącz rabarbar i truskawki z cukrem, tapioką, solą i skórką pomarańczową.
Rozwałkuj dolną skórkę i napełnij ciasto:
Rozwałkuj jeden krążek ciasta i ułóż nim dno naczynia do ciasta. Przyciąć do 1/2 cala od krawędzi.
Przenieść nadzienie do skorupy i równomiernie rozprowadzić.
Rozwałkować drugi krążek ciasta i ułożyć na cieście. Przyciąć krawędzie do Cala od krawędzi naczynia ciasto. Tuck górnej krawędzi skorupy na dolnej krawędzi skorupy i użyć palców lub widelcem do zaciskania górnej i dolnej krawędzi razem.
Wytnij szczeliny na górze, aby para mogła uciec.
(Jeśli chcesz, aby uzyskać ładną glazurę na cieście, użyj pędzla do ciasta, aby przeczesać cienką warstwę białka lub śmietany na wierzch ciasta.)
Umieść ciasto na środkowym stojaku piekarnika 204° z blachą do pieczenia na Dolnym stojaku, aby złapać wszelkie soki, które mogą się rozlać.
Piec przez 20 minut w temperaturze 204°, następnie zmniejszyć ogień do350 i piec dodatkowe 40-50 minut dłużej (50 do 60 minut dłużej, jeśli robi 10-calowe ciasto). Ciasto robi się, gdy skórka jest ładnie rumiana, a nadzienie (które widać przez otwory odpowietrzające) grube i bąbelkowe.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku.
Podawać na ciepło lub na zimno. Jeśli ochłodzisz do temperatury pokojowej, soki będą miały więcej czasu na zagęszczenie. Ciasto można również przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej do 2 dni lub w lodówce przez 5 dni.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Lambrusco Dolce, późne zbiory Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Winnice późno żniwa Riesling z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Winnice Późne Zbiory Riesling]()
Winnice Późne Zbiory Riesling
Bladożółty kolor, nos otwiera się aromatami świeżego ananasa, soczystej nektaryny i nut cytrusowych. Wino w pełni pokrywa podniebienie wyrażając żywe smaki kwiatu pomarańczy, cierpkiego jabłka granny smith i plastra miodu. Długie wykończenie wyświetla idealną równowagę słodyczy i przepysznej kwasowości, zapraszając kolejny łyk.