Truskawki z lodem maślanym i octem balsamicznym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj truskawek z lodem maślanym i octem balsamicznym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 108 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz dojrzały ocet balsamiczny, sok z cytryny, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Truskawki z octem balsamicznym, Truskawki Z Octem Balsamicznym Giusti, oraz Pieczone Truskawki Z Sosem Winnym I Octem Balsamicznym.
Instrukcje
W misce ubij 1 1/2 łyżki cukru z 1/2 łyżki soku z cytryny, aż cukier się rozpuści.
Ubij maślankę i wlej do płytkiego naczynia do pieczenia; zamrozić do twardości, ubijając mieszankę co 30 minut, około 3 godzin.
W misce wrzucić truskawki z pozostałymi 2 łyżkami cukru i 1 łyżką soku z cytryny.
Dodać skórkę z cytryny i ocet; odstawić na 30 minut. Łyżka jagody i wszelkie soki do szklanek. Za pomocą widelca zeskrobać lód maślanki na puszyste kryształy i łyżkę na truskawki.
Udekorować estragonem i podawać.