Truskawki w czekoladzie z dodatkiem alkoholu

Truskawki w czekoladzie z dodatkiem alkoholu
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, truskawki w czekoladzie z alkoholem mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,11 dolara za porcję otrzymasz napój dla 16 osób. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 2 g białka i 14 g tłuszczu. Ten przepis z Allrecipes wymaga słodko-gorzkiej czekolady, ciężkiej śmietany, likieru pomarańczowego na bazie brandy i czekolady. Ten przepis zachwycił 123 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 32% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Truskawki z dodatkiem cytrusów, Ciasto z likierem czekoladowym i Ciasta z likierem czekoladowym.

Instrukcje

1
Truskawki opłukać i dokładnie osuszyć. Za pomocą strzykawki lub czystego dozownika marynaty wstrzyknij około 2 łyżek brandy do każdej jagody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rum O Smaku BACARDI®Rum O Smaku BACARDI®
MarynataMarynata
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Niesłodzonego Kakao W Proszku1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Niesłodzonego Kakao W Proszku
JagodyJagody
2
Ułóż je na blasze do pieczenia, włóż do lodówki na około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Gotowanych I Posiekanych Gotowych Do Spożycia Krewetek4 Uncje Gotowanych I Posiekanych Gotowych Do Spożycia Krewetek
3
W metalowej misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą wymieszaj gorzką czekoladę i tłuszcz. Mieszaj od czasu do czasu, aż się rozpuści i będzie gładka. Wymieszaj ciężką śmietanę i 1/4 szklanki brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny
Krem CiężkiKrem Ciężki
SkracanieSkracanie
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Niesłodzonego Kakao W Proszku1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Niesłodzonego Kakao W Proszku
1/2-calowe Kawałki Fasolki Szparagowej1/2-calowe Kawałki Fasolki Szparagowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki Z Wierzchołkami Z CelofanuWykałaczki Z Wierzchołkami Z Celofanu
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
4
Do osobnej miski włóż białą czekoladę, a gdy ciemna czekolada się rozpuści, postaw miskę z białą czekoladą nad garnkiem z gotującą się wodą, od czasu do czasu mieszając, aż masa będzie gładka. Pamiętaj, aby zdjąć z ognia, gdy tylko cała czekolada się rozpuści, biała czekolada może być wrażliwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
1/2-calowe Kawałki Fasolki Szparagowej1/2-calowe Kawałki Fasolki Szparagowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki Z Wierzchołkami Z CelofanuWykałaczki Z Wierzchołkami Z Celofanu
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
5
Zanurzaj truskawki w czekoladzie i pozwól, aby nadmiar spłynął do miski, a następnie umieść je na woskowanym papierze, aby stwardniały. Kiedy wszystkie truskawki zostaną zanurzone w czekoladzie, zanurz widelec w białej czekoladzie i posyp jagody tam i z powrotem, aż powstaną paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Rum O Smaku BACARDI®Rum O Smaku BACARDI®
Gruba Tektura Falista Pokryta Folią (12 Cali X 7-1/2 Cala)Gruba Tektura Falista Pokryta Folią (12 Cali X 7-1/2 Cala)
JagodyJagody
Krakersy I świeże WarzywaKrakersy I świeże Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki Z Wierzchołkami Z CelofanuWykałaczki Z Wierzchołkami Z Celofanu
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn