Truskawki w czekoladzie z dodatkiem alkoholu
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, truskawki w czekoladzie z alkoholem mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,11 dolara za porcję otrzymasz napój dla 16 osób. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 2 g białka i 14 g tłuszczu. Ten przepis z Allrecipes wymaga słodko-gorzkiej czekolady, ciężkiej śmietany, likieru pomarańczowego na bazie brandy i czekolady. Ten przepis zachwycił 123 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 32% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Truskawki z dodatkiem cytrusów, Ciasto z likierem czekoladowym i Ciasta z likierem czekoladowym.
Instrukcje
Truskawki opłukać i dokładnie osuszyć. Za pomocą strzykawki lub czystego dozownika marynaty wstrzyknij około 2 łyżek brandy do każdej jagody.
Ułóż je na blasze do pieczenia, włóż do lodówki na około 30 minut.
W metalowej misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą wymieszaj gorzką czekoladę i tłuszcz. Mieszaj od czasu do czasu, aż się rozpuści i będzie gładka. Wymieszaj ciężką śmietanę i 1/4 szklanki brandy.
Do osobnej miski włóż białą czekoladę, a gdy ciemna czekolada się rozpuści, postaw miskę z białą czekoladą nad garnkiem z gotującą się wodą, od czasu do czasu mieszając, aż masa będzie gładka. Pamiętaj, aby zdjąć z ognia, gdy tylko cała czekolada się rozpuści, biała czekolada może być wrażliwa.
Zanurzaj truskawki w czekoladzie i pozwól, aby nadmiar spłynął do miski, a następnie umieść je na woskowanym papierze, aby stwardniały. Kiedy wszystkie truskawki zostaną zanurzone w czekoladzie, zanurz widelec w białej czekoladzie i posyp jagody tam i z powrotem, aż powstaną paski.