Truflowane Puree Ziemniaczane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Puree z truflami. Ten przepis służy 6 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu. Jeśli masz masło truflowe, ziemniaki Yukon gold, sól koszerna i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Truflowane Puree Ziemniaczane, Truflowane puree ziemniaczane z Prosciutto i rozmarynem, oraz Tarta Z Puree Ziemniaczanego Truflowanego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obrać i pokroić w 1-calowe kawałki.
Umieścić je w dużym, głębokim rondlu, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 do 25 minut, aż bardzo miękkie.
Odcedzić i wrzucić ziemniaki do rondla.
W międzyczasie podgrzej pół na pół i masło w małym rondlu na średnim ogniu, aż masło się rozpuści. Z ognia dodać masło truflowe i pozostawić do rozpuszczenia. Jeśli masło nie stopi się całkowicie, podgrzej mieszankę lekko, ale nie pozwól, aby trufle się ugotowały!Mikserem ręcznym ubijaj gorące ziemniaki w garnku, aż zostaną rozbite. Powoli ubić w większości gorącej śmietany truflowej, parmezan, 21 / 2teaspoons soli i 1 łyżeczka pieprzu i ubić, aż ziemniaki są grube i gładkie. (Możesz mieć trochę śmietany truflowej - zarezerwuj go do ponownego podgrzania.)
Aby ziemniaki były gorące lub podgrzane, umieść je w żaroodpornej misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą.
Podgrzewaj powoli, dodając więcej śmietany truflowej, jeśli ziemniaki staną się zbyt grube. Doprawić do smaku i podawać na gorąco.