Trufle Z Masłem Orzechowym
Trufle z masłem orzechowym to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 35 porcjami. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przyprawę. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka kakao w proszku, masło orzechowe, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Trufle Z Masłem Orzechowym, Trufle Z Masłem Orzechowym, oraz Trufle Z Masłem Orzechowym.
Instrukcje
Umieścić masło orzechowe i masło w dużej misce i dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę do 2-calowej patelni do pieczenia, równomiernie rozprowadzić i wstawić do zamrażalnika na 30 minut lub do momentu ustawienia (powinna mieć konsystencję krówki). Za pomocą melona baller lub małej łyżki, formować rundy i umieścić je na blasze wyłożonej pergaminem lub papierem woskowym.
Trufle pozostawić w zamrażarce na około 15 minut. Po wyjęciu z zamrażarki zwijaj trufle między rękami w kulki wielkości marmuru, lekko ściskając (spróbuj to zrobić szybko, w przeciwnym razie staną się zbyt miękkie). Możesz teraz odkurzyć trufle kakao i podawać je tak, jak jest, ale lepiej utrzymają swój kształt, jeśli najpierw pokryjesz je czekoladą.
Niech trufle odpocząć w zamrażarce, podczas gdy można zrobić polewę czekoladową.
Pozostałe kawałki czekolady umieścić w dużej misce nad rondlem z gotującą się wodą i od czasu do czasu mieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Wyjąć z ognia i ostudzić w temperaturze pokojowej, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada zacznie ustawiać się na krawędzi miski. Wrzuć trufle do roztopionej czekolady i wyciągnij je widelcem, pozwalając na kapanie nadmiaru czekolady.
Udekoruj natychmiast lub pozostaw trufle gładkie i przejdź do kroku
Dekorowanie: świeżo powleczone trufle ułożyć na talerzu i przesiać na nie proszek kakaowy. Obróć trufle i przesiać ponownie, aby całkowicie przykryć.
Umieść trufle na wyłożonej blasze do pieczenia i pozostaw je w lodówce na 5 minut. Trufle będą przechowywać przez około 2 tygodnie, schłodzone lub w temperaturze pokojowej, gdy będą przechowywane w szczelnie zamkniętym pojemniku.