Trufle Wiśniowo-Czekoladowe
Trufle wiśniowo-czekoladowe to bezglutenowe przepis z 48 porcjami. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 2G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis od Betty Crocker ma 6 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz brandy o smaku wiśniowym, słodko-gorzką czekoladę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Trufle Czekoladowo-Wiśniowe, Trufle Wiśniowo-Czekoladowe, oraz Trufle Czekoladowo-Wiśniowe.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz półsłodką czekoladę, słodko-gorzką czekoladę i pół na pół. Gotować na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Fajne 10 minut.
Trzepaczką ubić masło, 1 łyżkę na raz, do czekolady, aż będzie gładkie i kremowe. Ubić w wiśnie i Likier. Przykryć; przechowywać w lodówce 1 1/2 godziny, mieszając dwa razy, lub aż mieszanina jest gęsta i może być formowana.
Rozłóż tarty pręt do pieczenia na arkuszu woskowanego papieru. Upuść łyżeczki do herbaty z mieszanki czekolady na tartym pasku do pieczenia; zwiń każdy, aby pokryć i uformować szorstką kulkę. W celu urozmaicenia, zwijamy część mieszanki czekolady w kakao.
Trufle umieść w cukierkach. Przechowywać w lodówce do czasu serwowania.