Trufle Pistacjowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc spróbuj trufli pistacjowych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 35 i kosztuje 55 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, pistacje, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Trufle Pistacjowe, Trufle Pistacjowe, oraz Trufle Czekoladowo-Pistacjowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Toast pistacje na blasze do pieczenia przez 7 do 10 minut lub aż lekko rumiane, ostudzić, i posiekać.
Umieść 8 uncji kawałków czekolady i masła w dużej misce. W małym rondlu na małym ogniu, doprowadzić śmietanę do gotowanego na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i wlać połowę śmietany do miski.
Gdy czekolada topi się, powoli ubijaj mieszaninę, aż będzie gładka. Następnie stopniowo dodawaj pozostały krem, aż zostanie całkowicie włączony, a ganache będzie gęsty i lśniący. Wymieszać w 1/2 szklanki posiekanych pistacji i dobrze połączyć.
Wlać ganache do 2-calowej patelni do pieczenia, równomiernie rozprowadzić i umieścić w zamrażalniku na 30 minut lub do momentu ustawienia (powinien mieć konsystencję krówki). Za pomocą melona baller lub małej łyżki, formować rundy i umieścić je na blasze wyłożonej pergaminem lub papierem woskowym.
Trufle pozostawić w zamrażarce na około 15 minut. Po wyjęciu z zamrażarki zwijaj trufle między rękami w kulki wielkości marmuru, lekko ściskając (spróbuj to zrobić szybko, w przeciwnym razie staną się zbyt miękkie). Możesz teraz odkurzyć trufle kakao i podawać je tak, jak jest, ale lepiej utrzymają swój kształt, jeśli najpierw pokryjesz je czekoladą.
Niech trufle odpocząć w zamrażarce, podczas gdy można zrobić polewę czekoladową.
Pozostałe kawałki czekolady umieścić w dużej misce nad rondlem z gotującą się wodą i od czasu do czasu mieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Wyjąć z ognia i ostudzić w temperaturze pokojowej, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada zacznie ustawiać się na krawędzi miski. Wrzuć trufle do roztopionej czekolady i wyciągnij je widelcem, pozwalając na kapanie nadmiaru czekolady.
Udekoruj natychmiast lub pozostaw trufle gładkie i przejdź do kroku
Powleczone trufle zwijamy w pozostałe posiekane pistacje.
Umieść trufle na wyłożonej blasze do pieczenia i pozostaw je w lodówce na 5 minut. Trufle będą przechowywać przez około 2 tygodnie, schłodzone lub w temperaturze pokojowej, gdy będą przechowywane w szczelnie zamkniętym pojemniku.