Trufle Mocha
Przepis trufle Mocha może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 113 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 39 centów za porcję, dostajesz napój, który serwuje 24. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz kakao, kahlua, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Trufle Mocha, Trufle Mocha, oraz Trufle Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać śmietanę do 1-do 2-quart patelni.
Dodaj espresso w proszku i mieszaj do rozpuszczenia. Doprowadzić mieszaninę śmietany do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie umieścić posiekaną czekoladę w misce.
Wlać śmietanę na czekoladę i delikatnie mieszać elastyczną łopatką, aż czekolada się stopi i mieszanina będzie gładka. (Jeśli czekolada nie topi się całkowicie, umieść miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą i mieszaj, aż stopi się i będzie gładka.) Wymieszać z Kahlua. Schłodzić mieszaninę do twardości, co najmniej 3 godziny; w razie potrzeby przykryć i
Linia 12-na 15-calowa blacha do pieczenia z kawałkiem woskowanego papieru. Łyżką wyjąć 1-łyżkę porcji mieszaniny czekolady; umieścić na woskowanym papierze. Jeśli mieszanina jest zbyt twarda, aby czerpać, odstawić w temperaturze pokojowej około 10 minut.
Umieść 1/4 szklanki kakao na obramowanym talerzu. Kurz ręce lekko kakao. Dłońmi zwiń każdą miarkę mieszanki czekolady w kulkę, a następnie zwiń w kakao, aby pokryć.
Umieść każdą truflę w małym papierowym kubku z cukierkami (patrz UWAGI). Aby przechowywać, umieść trufle między warstwami woskowanego papieru w szczelnym pojemniku i schłodzić. Zaleca się, aby odbiorca schłodził, a następnie doprowadzić do temperatury pokojowej tuż przed podaniem.