Tropikalny tęczowy deser
Tropikalny tęczowy deser wymaga około 30 minut od początku do końca. Za 1,64 USD za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 363 kalorie. Ten przepis służy 12 osobom. 1 osoba wypróbowała ten przepis i polubiła go. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, przyjazną fodmap i całą 30. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka żelatyny truskawkowej, żelatyny ananasowej, żelatyny limonkowej i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 13%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Tropikalna tęcza, Tropikalna tęcza warzywna „Ryż” z ananasowo-kokosowym Tahini i Tęczowy deser sorbetowy.
Instrukcje
W małej misce rozpuść jedno opakowanie żelatyny truskawkowej w 3/4 szklanki wrzącej wody. Wymieszaj 3/4 szklanki zimnej wody. Podzielić na 12 talerzy deserowych i przechowywać w lodówce do momentu stężenia lub wlać do 3-kwartowego naczynia. forma żelatynowa pokryta sprayem kuchennym i przechowywana w lodówce do stwardnienia, ale nie twardości, 20-25 minut.
W małej misce rozpuść pozostałe opakowanie żelatyny truskawkowej w 1/2 szklanki wrzącej wody.
Dodaj 1/2 szklanki zimnej wody i niecałe 1/2 szklanki śmietanki kokosowej; zamieszać. Nałóż łyżką na pierwszą warstwę. Schładzaj, aż zastygnie, ale nie będzie twarde, 20-25 minut.
Powtórz tę czynność sześć razy, naprzemiennie z warstwami gładkiej żelatyny i warstwami kremowej żelatyny. Schładzaj każdą warstwę, aż stwardnieje, ale nie jest twarda, przed nałożeniem kolejnej warstwy na wierzch. Przechowywać w lodówce przez 4 godziny lub przez noc. Rozłóż na talerzu do serwowania.