Tropikalne Szkliwione Żeberka
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Tropikalne szkliwione żeberka mogą być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 966 kalorii, 81g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.86 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka żeberek wieprzowych baby back, brązowy cukier, imbir & czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%. Spróbuj Żeberka Sweet Temptation: Tamaryndowca-Szkliwione Żeberka Zapasowe, Żeberka dla dzieci z tropikalnym sosem BBQ, oraz Szkliwione Ciasto Z Owocami Tropikalnymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mięso pokroić w pojedyncze żeberka.
Umieść w dużej plastikowej torebce.
Połączyć 1/2 szklanki octu ryżowego, sos sojowy, brązowy cukier, imbir i czosnek; dobrze wymieszać i zalać żeberka. Zamknij torbę bezpiecznie, obracając się w płaszcz. Przechowywać w lodówce 4 godziny, obracając w połowie.
W małej misce, połączyć pozostałe 2 łyżki octu ryżowego i dżem. Rezerwa 1/4 szklanki na sos do zanurzania, w razie potrzeby. Rozgrzej piekarnik do 42
Żeberka odsączyć i wyrzucić marynatę.
Umieść stojak na wyłożonej folią patelni lub blachy do pieczenia. Ułóż żeberka, mięsista strona w dół, na stojaku; podlać mieszaniną dżemu.
Piec w górnej części piekarnika 20 minut. Obróć żebra; podlej obficie. Nadal piec 15 minut lub aż dobrze rumiane. Wyrzucić pozostały sos używany do fastrygowania.
Żeberka podawać z sosem reserved.
Całkowity czas przygotowania i gotowania: 45 minut( nie obejmuje czasu marynowania)
Wskazówka: żeberka można grillować na pośrednim ogniu.
W porcji (danie główne): 874 kalorii; 51g białka; 29g węglowodanów; 61g tłuszczu; 242mg cholesterolu; 732mg sodu