Tropikalna Sałatka meksykańska z rybą

Tropikalna Sałatka meksykańska z rybą
Tropikalna Sałatka meksykańska z rybą to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 809 kalorii. Na 5,52 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ten przepis z Yummy Mummy Kitchen ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odebrać wrzucić sałatki, Panko bułka tarta, kukurydza, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Filety Z Ryb Tropikalnych, Meksykańska Tropikalna Solanka Chile, oraz Pikantna ryba z tropikalną salsą dla podobnych receptur.

Składniki

2awokado, pokrojone wzdłużnie (łyżka soku z limonki)awokado, pokrojone wzdłużnie (łyżka soku z limonki)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 funta posiekanego plamiaka1/2 funta posiekanego plamiaka1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniakukurydza, osuszonakukurydza, osuszona1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniafasola po odsączeniu i opłukaniufasola po odsączeniu i opłukaniu11 funt cukinii,¼ łyżeczki oregano¼ łyżeczki oregano2Opcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki454Orzechy dowolne (posiekane)biała ryba np. halibut czy tilapia (użyłam soli, bo była w sprzedaży w tym tygodniu)biała ryba np. halibut czy tilapia (użyłam soli, bo była w sprzedaży w tym tygodniu)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPhil chce jeść więcej ryb, ale nie lubi rybPhil chce jeść więcej ryb, ale nie lubi ryb4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTo jest ten sam sposób, w jaki robię ryby na ryby z frytkamiTo jest ten sam sposób, w jaki robię ryby na ryby z frytkami1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropienia1 pomarańcza, skórka1 pomarańcza, skórka1jalapeno, nasiona usunięte, posiekanejalapeno, nasiona usunięte, posiekane1sok z limonkisok z limonki1mango, obrane i pokrojone w plasterki (łyżka soku z limonki)mango, obrane i pokrojone w plasterki (łyżka soku z limonki)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyBella uwielbia fasolę, kukurydzę i awokadoBella uwielbia fasolę, kukurydzę i awokado1torbamieszane warzywamieszane warzywa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3(zima)1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPanko bułka tartaPanko bułka tarta1(może być lub przeglądać)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2(zima)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1Pomidor Roma, posiekanyPomidor Roma, posiekany4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWrzucić warzywa sałatkowe z fasolą, kukurydzą i pożądaną ilością vinaigrette. Ułóż mango, awokado i rybę na wierzchuWrzucić warzywa sałatkowe z fasolą, kukurydzą i pożądaną ilością vinaigrette. Ułóż mango, awokado i rybę na wierzchu4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożony1 szklanka dzikiego ryżu, dokładnie opłukanego1 szklanka dzikiego ryżu, dokładnie opłukanego1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mieszane przyprawy (takie jak Mrs. Dash lub Trader Joe ' s 21 Seasoning Salute)mieszane przyprawy (takie jak Mrs. Dash lub Trader Joe ' s 21 Seasoning Salute)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySalsa Vinaigrette: inspiracja pochodzi z tego sosu sałatkowego tacoSalsa Vinaigrette: inspiracja pochodzi z tego sosu sałatkowego taco4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyJestem bardzo podekscytowany ładną pogodą i marzeniem o lecieJestem bardzo podekscytowany ładną pogodą i marzeniem o lecie

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 65 dolarów za butelkę.
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Sandhi Sanford i Benedict Pinot Noir
Wyjątkowy 2012 ma warstwy dzikiej wiśni, lukrecji, czarnego pieprzu i cynamonu. Blady rubinowy czerwony kolor i jedwabiste taniny pokazują nam, jak majestatyczna jest ta strona.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn