Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake)
Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake) może być tylko Ameryka Południowa przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 807 kalorii, 14g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 3 godziny i 30 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać mąkę ciasto, sól, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), Tort Czekoladowy Tres Leches, oraz Tort Czekoladowy Tres Leches.
Instrukcje
1
Na ciasto:1
2
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż stojak na środku. Po bokach i na dole 2 (9-calowych) patelni do ciast posmaruj masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Wytnij 2 rund pergaminu i umieść na dnie patelni. Wierzch pergaminu posmarować mąką, odsączyć nadmiar; odstawić.2
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Cukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
4
Umieść wodę w małym rondlu i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Zdjąć z ognia, dodać kawę rozpuszczalną i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Suszonego Pokarmu Dla Niemowląt
6
Umieść proszek kakaowy w średniej żaroodpornej misce i ubijaj gorącą kawę, aż nie pojawią się grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier Ryżowy
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Lekko ostudzić, około 15 do 20 minut.Do dużej miski włożyć odmierzoną mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Cukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Umieścić żółtka, olej, i wanilii w oddzielnej dużej misce i ubijać, aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Wlać schłodzoną mieszaninę kakao do mieszaniny jaj i delikatnie ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier Ryżowy
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
10
Wlać mieszaninę jaj do mieszaniny mąki i ubijać, aż ciasto będzie gładkie; odstawić.4
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życie
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
11
Białka, pozostałą szczyptę soli i śmietanę z kamienia nazębnego umieścić w misce miksera stojącego i ubijać na średniej prędkości, aż białka zaczną się białe i spienione, około 1 do 2 minut. Powoli dodaj pozostałą 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru, około 1 minuty. Kontynuuj bicie, aż utworzą się sztywne i błyszczące szczyty, o 2 minuty więcej.5 używając gumowej szpatułki, wymieszaj około jedną trzecią białek do ciasta, aby rozjaśnić mieszaninę. W dwóch dodatkach delikatnie złóż pozostałe białka, upewniając się, że nie pozostają białe smugi, ale uważając, aby nie spuścić powietrza z białek. Równomiernie podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Masłem Orzechowym
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej Soli
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Piec obok siebie, obracając w połowie czasu pieczenia, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 40 do 45 minut. Schłodzić patelnie na stojaku przez 10 minut, a następnie rozpakować ciasto na stojaku, aby całkowicie ostygło. Umyć Patelnie.6używając ząbkowanego noża, przycinaj bardzo cienką warstwę z każdej góry ciasta, na tyle, aby wyrównać powierzchnię i odsłonić wnętrze ciasta. Powrót ciasta do oczyszczonych patelni ciasto; odstawić.Dla tres leches:1
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
13
Umieść czekoladę w dużej, żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
14
Umieścić pół na pół w małym rondlu na średnim ogniu i doprowadzić go tylko do wrzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
15
Polać pół na pół czekolady i pozostawić do momentu, aż czekolada zmięknie, około 1 minuty, następnie ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
16
Ubij skondensowane mleko, odparowane mleko, rum i sól, aż będą gładkie i połączone.2rozdzielić mieszaninę tres leches na 2 równe porcje. Zaczynając od 1 ciasta i 1 porcji, wlej jak najwięcej mieszanki tres leches na ciasto. Powtórzyć z drugą porcją ciasta i tres leches. Odstawić ciasta na bok, aż zaczną wchłaniać mieszaninę, o 20 protokół. Kontynuuj, aby dodać więcej mieszaniny, aż wszystko zostanie dodane, o 30 do 40 minut więcej. Przykryj ciasta folią i przechowuj w lodówce 4 godziny lub zamrozić 1 1/2 do 2 godzin, aż ciasta będą łatwiejsze w obsłudze. (Mogą nie wchłonąć całkowicie całej mieszaniny.) 3wróć ciasta z patelni, odwracając je na talerz nad zlewem, ponieważ niektóre niewchłonięte mieszaniny mogą się wylać.Do napełniania i montażu: 1
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
17
Umieścić śmietanę w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki i ubijać, aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej Soli
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
18
Dodać cukier puder i wanilię i dalej ubijać aż zgęstnieje i będzie gładka.2aby złożyć ciasto, umieść 1 ciasto na półmisku. Za pomocą przesuniętej szpatułki lub długiego, cienkiego noża rozprowadź około jednej trzeciej nadzienia równomiernie na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-up
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Pieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
1 żółty Owocowy Roll-up
19
Drugie ciasto ułożyć na wierzchu i równomiernie rozprowadzić pozostałe nadzienie na wierzchu i bokach całego ciasta. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 protokół niech bita śmietana zestaw.3 przed podaniem udekoruj ciasto: trzymaj kawałek czekolady papierowym ręcznikiem w jednej ręce i użyj obieraczki do warzyw, aby ogolić czekoladę na całej powierzchni ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)