Tres Leche Cake
Tres Leche ciasto wymaga około 9 godzin i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 1033 kalorii, 15g białka, oraz 62 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka jaj, mąka ciasto, vanillan ekstrakt, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako dość niedrogi deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tres Leche Cake, Najlepsze Ciasto Tres Leche, oraz Tres Leche Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko oleju i mąki 13 przez 9-calowy metalowej patelni i odstawić.
Mąkę tortową, proszek do pieczenia i sól ubić w średniej misce i odstawić.
Masło umieścić w misce miksera stojącego. Używając uchwytu wiosła, uderzaj średnią prędkością, aż będzie puszysta, około 1 minuty. Zmniejsz prędkość do niskiej, a mikser nadal działa, stopniowo dodawaj cukier przez 1 minutę. Zatrzymaj się, aby zeskrobać boki miski, jeśli to konieczne.
Dodać jajka, 1 na raz, i wymieszać, aby dokładnie połączyć.
Dodać ekstrakt z wanilii i wymieszać do połączenia.
Dodać mieszaninę mąki do ciasta w 3 partiach i wymieszać tylko do połączenia.
Przenieść ciasto na przygotowaną patelnię i równomiernie rozprowadzić. Będzie to bardzo mała ilość ciasta.
Piec na środkowym stojaku piekarnika przez 20 do 25 minut lub aż ciasto będzie lekko złociste i osiągnie temperaturę wewnętrzną 200 stopni F.
Wyjmij patelnię na ciasto do regału chłodzącego i pozostaw do ostygnięcia przez 30 minut. Wierzch ciasta przełożyć szaszłykiem lub widelcem. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia, a następnie przygotować glazurę.
Odparowane mleko, słodzone mleko skondensowane i pół na pół ubić w 1-litrowej miarce. Po połączeniu polewamy ciasto glazurą. Ciasto przechowywać w lodówce przez noc.;
Do miski miksera umieścić śmietanę, cukier i wanilię. Używając nasadki trzepaczki, ubijaj razem na niskim poziomie, aż utworzą się sztywne szczyty. Zmień na średnią prędkość i ubijaj do zgęstnienia.
Rozłóż polewę na cieście i pozostaw do schłodzenia w lodówce, aż będzie gotowa do podania.;