Trenette z bakłażanem i Pesto bazyliowym
Trenette z bakłażanem i Pesto bazyliowym to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 416 kalorii, 7G białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 44 minuty. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, bakłażan, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Trenette z Pesto Jalapeño, Panierowany makaron z cukinią i bakłażanem ze szczypiorkiem-Pesto bazyliowe, oraz Mini Bakłażan Parm, Pieczony Pomidor Cherry, Pesto Bazyliowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Pesto: w mikserze lub robocie kuchennym pulse bazylii, orzechów pinii, czosnku, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, aż drobno posiekane. Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawaj olej, aż mieszanina będzie gładka i gęsta.
Dodać ser i pulse aż tylko włączone. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić.
Do makaronu: doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 8 do 10 protokół.
Odcedzić i rezerwy około 1 szklanka wody makaronu.
Włóż makaron do dużej miski i dodaj 1/2 szklanki parmezanu. Wrzucić aż pokryte.
W dużej, nieprzywierającej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodać bakłażan i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Gotować, często mieszając, aż bakłażan zmieni kolor na złoty, o 8 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i lekko ostudzić.
Dodać pesto i wrzucić, aż bakłażan jest powlekany.
Dodać mieszaninę bakłażana do miski z makaronem i wrzucić, aż wszystkie składniki są powlekane. W razie potrzeby rozrzedzić sos z odrobiną wody z makaronu. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Posypać pozostałym serem i podawać.
Uwaga kucharza: do tosty orzeszki piniowe, ułóż je w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F, aż lekko tosty, o 5 do 6 protokół. Całkowicie schłodzić przed użyciem.