Tradycyjne Eklery
Tradycyjne eklery to lacto ovo vegetarian przystawka. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, skrobi kukurydzianej, żółtek jaj i mąki. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 17%. Spróbuj Éclairs, Eklery, oraz Eklery dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę, masło, cukier i sól na średnim ogniu.
Dodaj mąkę w jednym; mieszaj, aż utworzy się gładka kulka.
Zdjąć z ognia; odstawić na 5 minut.
Dodawaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubijaj, aż będzie gładka i błyszcząca.
Włóż dużą okrągłą końcówkę do torebki cukierniczej lub wytrzymałej, zamykanej plastikowej torby; dodaj ciasto. Rura na 12 pasków (około 3 cali. długi) 3 w. osobno na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 30-35 minut lub na złoty kolor.
Wyjmij na ruszt. Natychmiast wyciąć szczelinę w każdym, aby para mogła się wydostać; ostudzić.
Do nadzienia połącz cukier i skrobię kukurydzianą w małym rondelku; stopniowo dodawaj mleko, aż będzie gładkie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Wymieszaj 1 szklankę gorącego nadzienia z żółtkami jaj; włóż wszystko na patelnię. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować przez 2 minuty, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać masło i wanilię. Super.
Podziel ptysie; Usuń i wyrzuć miękkie ciasto od wewnątrz. Napełnij eklery tuż przed podaniem. Wymień blaty; posyp cukrem cukierniczym lub posmaruj lukrem. Przechowuj resztki w lodówce.