Tradycyjne Eklery

Tradycyjne Eklery
Tradycyjne eklery to lacto ovo vegetarian przystawka. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru, skrobi kukurydzianej, żółtek jaj i mąki. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 17%. Spróbuj Éclairs, Eklery, oraz Eklery dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotuj wodę, masło, cukier i sól na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj mąkę w jednym; mieszaj, aż utworzy się gładka kulka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Zdjąć z ognia; odstawić na 5 minut.
4
Dodawaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubijaj, aż będzie gładka i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
Włóż dużą okrągłą końcówkę do torebki cukierniczej lub wytrzymałej, zamykanej plastikowej torby; dodaj ciasto. Rura na 12 pasków (około 3 cali. długi) 3 w. osobno na natłuszczonej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Torby ZiplocTorby Ziploc
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
6
Piec w temperaturze 400° przez 30-35 minut lub na złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjmij na ruszt. Natychmiast wyciąć szczelinę w każdym, aby para mogła się wydostać; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
8
Do nadzienia połącz cukier i skrobię kukurydzianą w małym rondelku; stopniowo dodawaj mleko, aż będzie gładkie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Zdjąć z ognia.
10
Wymieszaj 1 szklankę gorącego nadzienia z żółtkami jaj; włóż wszystko na patelnię. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować przez 2 minuty, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Zdjąć z ognia; dodać masło i wanilię. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
12
Podziel ptysie; Usuń i wyrzuć miękkie ciasto od wewnątrz. Napełnij eklery tuż przed podaniem. Wymień blaty; posyp cukrem cukierniczym lub posmaruj lukrem. Przechowuj resztki w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CiastoCiasto
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn